Računalništvo, telefonija
22.02.2005 11:01

Deli z drugimi:

Share

Intelovi procesorji za namizne računalnike s podporo za 64 bitov

Podjetje Intel je sporočilo, da je na voljo pet novih procesorjev za namizne računalnike, ki domačim in poslovnim uporabnikom nudijo prednosti pri zabavi ter delu. Skupaj z dobro sprejetimi nabori čipov iz družine Intel 925/915 Express nudijo ti procesorji izboljšano zmogljivost delovanja in hitrejše odzivne čase.

Intel je že pričel dobavljati procesorje Intel Pentium 4 Extreme Edition s taktom 3,73 GHz in podporo za tehnologijo večnitnosti (HT) ter štiri nove procesorje iz družine Intel Pentium 4 6xx, prav tako s podporo za tehnologijo HT. Ti procesorji predstavljajo najnovejše dosežke iz Intelove družine visokozmogljivih procesorjev za namizne računalnike.

Vseh pet novih procesorjev podpira 64-bitno naslavljanje pomnilnika z uporabo Intelove tehnologije Extended Memory 64 (Intel EM64T). Intel namerava vključiti EM64T v vsak nov procesor za namizne računalnike, vključno s procesorji Intel Celeron D, ki bodo na voljo kasneje tekom leta.

Uporabniki vse bolj uporabljajo osebni računalnik kot osrednji vir zabave, izkoriščajo svoj čas za interakcijo z drugimi uporabniki računalnikov po vsem svetu, igranje iger ali urejanje digitalnega videa in slik. S podporo za Intel EM64T Intelovi novi procesorji uporabnikom omogočajo izkoristiti prihodnje napredke pri programski opremi v videu visoke ločljivosti, zvoku in 3D-vizualizaciji. 64-bitno računalništvo bo tako na voljo uporabnikom standardnih računalnikov z Intelovimi procesorji.

Procesorji družine Intel Pentium 4 6xx pripomorejo k omogočanju novih prednosti varčevanja z energijo, saj vključujejo tehnologijo Enhanced Intel SpeedStep (EIST). Gre za podobno tehnologijo, kot jo uporablja mobilna tehnologija Intel Centrino, ki omogoča varčevanje z energijo z zmanjševanjem povprečne porabe procesorja.

Novi procesorji bodo podpirali prihajajoči operacijski sistem Microsoft Windows XP Professional x64 Edition in omogočali uporabnikom izkusiti prednosti 64-bitnega računalništva.

Test novih procesorjev boste v kratkem lahko prebrali tudi na naši spletni strani.


Prijavi napako v članku