Procesorji
08.02.2011 09:11
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intelovi procesorji Ivy Bridge za petino hitrejši od Sandy Bridge

Procesorji Intel Ivy Bridge obetajo večjo zmogljivost ob nižji porabi električne energije.
Procesorji Intel Ivy Bridge obetajo večjo zmogljivost ob nižji porabi električne energije.

Podjetje Intel je na začetku leta najavilo razpoložljivost druge generacije procesorjev družine iCore, ki so nastajali pod razvojno oznako Sandy Bridge. Tu gre za procesorje družin Core i3, Core i5 in Core i7, ki so izdelani s pomočjo 32-nanometrske tehnologije in imajo vgrajeno zmogljivo grafično kartico (HD 2000 oziroma HD 3000). Procesorji Sandy Bridge so opremljeni še s povsem novim podnožjem LGA-1155.

Inženirji podjetja Intel seveda ne spijo na doseženih lovorikah, ampak skrbijo za vedno sveže novosti v svojem prodajnem programu. Zato ne preseneča, da je v pripravi že tretja generacija procesorjev družine iCore. Ti bodo opremljeni s težko pričakovano procesorsko sredico Ivy Bridge, ki vsaj na papirju obeta veliko. Inženirji podjetja Intel namreč ocenjujejo, da bo nova sredica v povprečju kar 20 odstotkov zmogljivejša od zdajšnjega jedra Sandy Bridge. Ker bo sredica Ivy Bridge izdelana s pomočjo napredne 22-nanometrske tehnologije, bo pri delovanju porabila precej manj električne energije.

Vgrajena grafična kartica prav tako ne bo od muh, saj bo opremljena s tehnologijama DirectX 11 in OpenCL 1.1 in bo v polni meri podpirala standard HDMI 1.4 ter bo za okoli 30 odstotkov zmogljivejša od tiste, ki je trenutno vgrajena v procesorjih Sandy Bridge. Vgrajena naj bi bila celo podpora za grafično vodilo PCI Express 3.0. Tretja generacija Intelovih procesorjev iCore bo na voljo z dvema oziroma štirimi sredicami in bo opremljena s podnožjem LGA-1155. Prve procesorje Intel Ivy Bridge lahko na trgu pričakujemo že v prvih mesecih naslednjega leta.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku