Računalništvo, telefonija
10.05.2011 08:45
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intelov procesor vreden zlata

Zlata vreden procesor Sandy Bridge E-Q19D!
Zlata vreden procesor Sandy Bridge E-Q19D!

Dobre stvari se prodajajo same. To dobro vedo lastniki Intelovih procesorjev, saj so za kakovosten in zmogljiv izdelek pripravljeni vedno plačati zajetne kupe denarja. To je pred časom s pridom “izkoristil” računalničar, ki je na spletni prodajalni eBay ponudil v prodajo Intelov procesor, ki bo na voljo na trgu šele proti koncu leta.

Na spletni prodajalni novih in rabljenih stvari eBay je bil naprodaj zmogljivi procesor s tovarniško oznako Sandy Bridge E-Q19D. Tega je Intel pred kratkim ponudil v preizkušanje svojim poslovnim partnerjem. Tu dejansko gre za osemjedrni procesor, ki podatke preračunava pri frekvenci 1,6 gigahercev. Zmogljivi novinec je opremljen s podnožjem LGA 1155 in štirikanalnim pomnilniškim krmilnikom DDR3.

Procesor Sandy Bridge E-Q19D ima za shranjevanje vmesnih izračunov na voljo kar 20 megabajtov predpomnilnika. Novinca lahko uporabljamo le v navezi z osnovnimi ploščami, opremljenimi s sistemskim naborom Intel X79 Express. Za vrhunski izdelek, ki ga po vsej verjetnosti ne bo mogel uporabljati za vsakodnevna opravila, je računalničar odštel kar preračunanih 950 evrov. Tu namreč gre za testno različico procesorja, ki po vsej verjetnosti še ne deluje povsem zanesljivo.


Prijavi napako v članku