Strojna oprema
21.02.2008 09:07
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel z osemjedrno platformo za najzahtevnejše PC uporabnike

Intel je za uporabnike, ki si želijo več zmogljivosti, kot jo lahko ponudijo štiri procesorska jedra in ena grafična kartica, predstavil platformo Intel® Dual Socket Extreme Desktop Platform. Platforma, ki je bila doslej znana pod razvojnim imenom “Skulltrail”, je ena izmed prvih, ki podpira dva Intelova štirijedrna procesorja (skupaj torej kar 8 procesorskih jeder) in različne grafične rešitve z več grafičnimi karticami podjetij ATI in NVIDIA.

“Ko govorimo o inovacijah za največje navdušence, je zmagovalec naša osemjedrna namizna platforma,” je dejal Jeff McCrea, višji podpredsednik in generalni direktor Intelove skupine za digitalni dom. “Prelomna matična plošča Intel Desktop Board D5400XS prinaša prilagodljivost s podporo različnim grafičnim rešitvam in dvema našima najhitrejšima namiznima procesorjema. Rezultat je osupljiva zmogljivost osebnega računalnika.”

Temelj Intelove platforme Intel Dual Socket Extreme Desktop Platform tvori matična plošča Intel® Desktop Board D5400XS ob kombinaciji z dvema procesorjema Intel® Core™ 2 Extreme QX9775. Navdušeni igralci iger bodo pozdravili možnost sočasne uporabe več grafičnih kartic s tehnologijo NVIDIA SLI* ali ATI Crossfire*.

Vsak procesor Intel Core 2 Extreme QX9775 je opremljen z 12 MB predpomnilnika L2, s hitrim 1600-MHz sistemskim vodilom in štirimi jedri, ki delujejo pri 3,2 GHz. Za izkušene navdušence, ki želijo še več zmogljivosti, je bila odstranjena zaščita pred navijanjem.

“Ta platforma za dva procesorja je najhitrejše namizje osebnega računalnika, ki smo ga kdaj koli preizkusili v našem laboratoriju. Na testu 3DMark06 je dosegla rezultat 6481, na testu Cinebench 10 pa 20.160 – in to celo pri standardni frekvenci 3,20 GHz,” je povedal Shervin Kheradpir, direktor testiranja zmogljivosti pri Intelu.

Dostopnost in cena
Procesor Intel Core 2 Extreme QX9775 je na voljo za priporočeno ceno 1.499 USD. Priporočena cena matične plošče Intel Desktop Board D5400XS znaša 649 USD. Komponente platforme se prodajajo ločeno. Kar nekaj izdelovalcev osebnih računalnikov, namenjenih računalniškim navdušencem, namerava že sedaj ali v prihodnjih tridesetih dneh ponuditi sisteme, temelječe na novi platformi. Med njimi so Armari, Boxx Tech, Digital Storm, Falcon Northwest, Maingear, Puget Systems, Scan, Velocity Micro, Vigor Gaming, Voodoo, @Xi Computers in drugi.

Tretje leto tekmovanja Intel Game Demo Contest
15. februarja je Intel zagnal že tretje tekmovanje Intel Game Demo Contest, na katerem bo prikazal najnovejše stvaritve profesionalnih, ljubiteljskih in študentskih razvijalcev iger. Igre se bodo ocenjevale v treh kategorijah (najboljša igra za štiri procesorska jedra, najboljša igra za igranje na poti in najboljša igra za Intelovo integrirano grafiko). V okviru tekmovanja bodo podeljene nagrade v vrednosti več kot 100.000 USD. Več podrobnosti je na voljo na naslovu www.intel.com/software/gamecontest.


Prijavi napako v članku