Strojna oprema
07.12.2005 12:48

Deli z drugimi:

Share

Intel Viiv – izbira zabave na zahtevo, dosegljiva iz dnevne sobe

V prihajajoči tehnološki platformi za osebne računalnike Intel Viiv bo podjetje Intel omogočilo pestro izbiro digitalnih zabavnih vsebin na zahtevo. Te vključujejo nove načine gledanja, upravljanja in izmenjave vsebin ter možnosti, kot so izkušnje ogleda na televizorju s 300-centimetrsko diagonalo zaslona in mobilne izkušnje na prenosnikih ter ročnih napravah za ogled vsebin na poti.

Podjetje Intel je sporočilo, da sodeluje s širokim naborom podjetij s področij filma, glasbe, televizije, iger in urejanja fotografij po vsem svetu ter napovedalo, da jih več kot 40 že preizkuša in preverja storitve ter programske aplikacije za doseganje tega cilja.

Tehnologija Intel Viiv, ki bo predvidoma na voljo v prvem četrtletju 2006, je načrtovana za izboljšanje in pomoč pri upravljanju digitalne zabave doma. Tekom naslednjega leta se bo večalo število verificiranih storitev ter aplikacij in vključevalo preizkušene naprave zabavne elektronike in omrežne naprave, kot so prenosni predvajalniki, digitalni pretvorniki, digitalni televizorji, DVD-predvajalniki in usmerjevalniki.

Intel lastnikom in distributerjem vsebin, portalom, razvijalcem programske opreme ter proizvajalcem naprav nudi inženirsko podporo, specifikacije in orodja za pregledovanje ter pomoč pri pripravi na internetu zasnovanih vsebin in programskih rešitev, ki bodo preizkušene za delo z računalniki, zgrajenimi na tehnologiji Intel Viiv. Do verificiranih storitev vsebin in aplikacij bo mogoče dostopati v celozaslonskem načinu s preprostim dostopom prek daljinskega upravljalnika.

Intel sodeluje z mnogimi ponudniki vsebin, da bi omogočil prenos teh vsebin na prenosne naprave, kot jih proizvajata Creative in Dell. Te bodo obenem verificirane za združljivost z osebnimi računalniki, zgrajenimi na tehnologiji Intel Viiv. Da bi uporabniki lažje našli verificirane vsebine in naprave, bo vsaka storitev, aplikacija in naprava nosila oznako z napisom: “Enjoy with Intel Viiv technology”.
V drugi polovici 2006 bodo tudi osebne in posebne storitve vsebin, aplikacije in naprave delovale z Intelovo programsko opremo, ki omogoča izmenjavo vsebin prek domačih omrežij na naprave, verificirane s tehnologijo Intel Viiv.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

XENON FORTE d.o.o.

Letališka cesta 29, 1000 Ljubljana, Tel: 01 548 48 00
Xenon forte d.o.o. je podjetje s 30-letno tradicijo. V celotnem času svojega obstoja se zavzema za odličnost in verodostojnost. Skupaj s podjetji Xenon forte Zagreb d.o.o., Xenon ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35
Zlati partner

SAMSUNG GmbH, podružnica v Ljubljani

Letališka cesta 29a, 1000 Ljubljana, Tel: +386 80 697 267
Samsung Electronics Co. je vodilni tehnološki gigant, ki navdihuje svet ter oblikuje prihodnost s prodornimi zamislimi in tehnologijami. Njihova poslovna filozofija, ki temelji na ... Več
Zlati partner

RAČUNALNIŠKI MUZEJ

Celovška cesta 111, 1000 Ljubljana,