Računalništvo, telefonija
17.09.2003 16:04
Posodobljeno 18 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel prikazal izdelke, tehnologije in orodja za digitalni dom

Intel je na Developer Forumu predstavil nove izdelke, tehnologije in storitve s področja digitalnega doma, ki iz nekdanje vizije že postaja resničnost. Stanje kaže, da se industrija približuje cilju potrošniku ustreči pri uživanju vsebine kjerkoli, kadarkoli in na katerikoli napravi v domačem okolju.
Kar nekaj novih izdelkov bo potrošnikom kmalu omogočilo odlične izkušnje z digitalnim domom. Gateway bo na trg kmalu poslal LCD Media Center, ki bo služil kot kombiniran digitalni zabavni center. Skorajšnja predstavitev naprave na trgu je zahtevala tesno sodelovanje Intela in Gatewaya. Media Center poganja Intel Pentium 4 s tehnologijo HT2, ki uporabniku omogoča bolj tekoče in učinkovito sočasno izvajanje več programov. Tako lahko na primer uporabnik med igranjem 3D-igre v ozadju snema svojo priljubljeno TV-oddajo.
Intel je predstavil tudi referenčno zasnovo digitalne namenske naprave Intel
815, ki prinaša zmogljivo platformo za programsko dekodiranje, s katero omogoča
cenovno ugodno rešitev servisiranja videa na zahtevo prek širokopasovnih povezav. Zasnova omogoča ponudnikom dodajanje novih opcijskih storitev, ko bodo te razvite, kot je recimo telefonija prek IP ali pa vmesnik za domače omrežje oz. dostopovna točka. Zasnova je primerna tudi za aplikacije, kot so omrežni digitalni video rekorderji in osebni video predvajalniki. Izdelke, temelječe na platformi Intel, že ponuja Wyse Technologies.
Intel je prikazal tudi naslednjo generacijo digitalnih medijskih vmesnikov (DMA),
napravic, ki brezžično prenašajo zasebne video posnetke, fotografije in glasbo
na relaciji računalnik, TV ter glasbeni stolp. Med prikazanimi DMA-ji je bilo
videti tudi iCube Play@TV ter Lenov Media Link.
Ostale prikazane zasnove izdelkov in inovativne tehnologije bodo pripomogle k
izdelavi enostavnih ter zabavnih izdelkov za digitalni dom. Na forumu je bila izvedena živa demonstracija grafičnega vmesnika PCI Express x16, vhodno-izhodne povezave naslednje generacije. Ta bo na voljo v izdelkih proizvajalcev grafičnih kartic v naslednjem letu. Intel je najavil nov format osnovnih plošč in ohišij Balanced Technology Extended (BTX), prej poznan pod nazivom “Big Water”. Novi format bo omogočal naslednjo generacijo računalnikov in bo nasledil družino formata osnovnih plošč ATX, katero bo čez čas predvidoma tudi popolnoma nadomestil. Tehnologija BTX omogoča industriji vzpostavitev boljše uravnoteženosti med termalnim upravljanjem, velikostjo sistema in obliko, akustiko ter zmogljivostjo – torej vseh kritičnih parametrov za inovativni računalnik digitalnega doma. BTX podpira tradicionalne velikosti namiznih ohišij, zagotavlja pa tudi industrijske specifikacije za PC-je majhnih dimenzij.


Prijavi napako v članku