Procesorji
28.12.2014 10:41
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Najboljši procesorji AMD in Intel v letu 2014

Najzahtevnejši uporabniki še vedno posegajo zgolj po procesorjih podjetja Intel.
Najzahtevnejši uporabniki še vedno posegajo zgolj po procesorjih podjetja Intel.

Čeprav živimo v dobi mobilne tehnologije in mobilnih naprav, namizni in prenosni računalniki še vedno igrajo zelo pomembno vlogo tako pri delu kot preživljanju prostega časa. Trenutno pri procesorski tehnologiji na tem področju kraljujeta le podjetji AMD in Intel, pri čemer je slednje svetlobna leta pred konkurenčnim podjetjem. Kljub temu tudi procesorji AMD gredo relativno dobro v prodajo, še posebno tisti modeli, ki ponujajo zdaleč najboljše razmerje med ceno in zmogljivostjo.

Med najcenejšimi namiznimi računalniki in prenosniki prevladujejo procesorji Intel Celeron N2830, Intel Pentium N3530 in AMD E1-6010, medtem ko v srednjem cenovnem razredu najdemo Intel Core i3-4030U, Intel Core i5-4210U in Intel Core i7-4510U ter procesorja AMD A6-6310 in AMD A8-6410. Med najzahtevnejšimi uporabniki pa je nesporen zmagovalec Intelov procesor Core i7-4710HQ, saj mu preostali procesorji za osebne računalnike glede zmogljivosti ne sežejo niti do kolen.

Če boste torej v prihodnjih nekaj mesecih kupovali namizni ali prenosni računalnik, vam priporočamo izbiro enega izmed prehodno omenjenih procesorjev. Pri nakupu računalnika z omenjenimi procesorji ni bojazni, da ta ne bo deloval skladno s pričakovanji, hkrati pa bomo za naš denar dobili največ.

Vas zanima več iz te teme?
Intel procesorji

Prijavi napako v članku