Računalništvo, telefonija
22.11.2020 09:50
Posodobljeno 7 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Intel NUC odslej tudi v vlogi prenosnega računalnika

Prenosniki Intel NUC M15 Laptop Kit se bodo brez težav kosali z izdelki vodilnih proizvajalcev prenosnih računalnikov.
Prenosniki Intel NUC M15 Laptop Kit se bodo brez težav kosali z izdelki vodilnih proizvajalcev prenosnih računalnikov.

Podjetje Intel je nedavno najavilo novo generacijo miniaturnih osebnih računalnikov družine NUC (Next Unit of Computing), ki so primerni tudi za zahtevnejša opravila, hkrati pa so dovolj kompaktni, da najdejo prostor praktično povsod. Pred kratkim so nas presenetili še s posebnostjo – gre namreč za prenosni računalnik NUC M15 Laptop Kit, ki je namenjen tako končnim kupcem kot tudi proizvajalcem že sestavljenih računalniških sistemov.

Intel bo v začetku naslednjega leta kupcem ponudil v prodajo dva modela prenosnih računalnikov NUC M15 Laptop Kit. Šibkejši model bo opremljen s procesorjem Core i5-1135G7, osmimi gigabajti sistemskega pomnilnika in podatkovnim vmesnikom vrste M.2. Precej zmogljivejši model pa bo ponujal procesor Core i7-1165G7, 16 gigabajtov sistemskega pomnilnika in podatkovni vmesnik vrste M.2. Oba modela bosta torej razpolagala s procesorji Intel Tiger Lake in z brezžično povezavo Wi-Fi 6.

Prenosniki Intel NUC M15 Laptop Kit bodo opremljeni še z 39,6-centimetrskim oziroma 15,6-palčnim zaslonom visoke ločljivosti in bodo tehtali zgolj 1,7 kilograma. Tudi vgrajena baterija ne bo od muh, saj bo ponujala kapaciteto 73 vatnih ur in kar 16 ur avtonomije delovanja. Poleg tega bo baterija razpolagala s sistemom hitrega polnjenja, saj bo 30 minut polnjenja zadostovalo za kar štiri ure avtonomije delovanja. Več o prenosnikih Intel NUC M15 Laptop Kit bo znanega kmalu.


Prijavi napako v članku