Računalništvo, telefonija
07.01.2020 11:25
Posodobljeno 2 meseca nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Inovacije podjetja Lenovo na sejmu CES 2020

Na dogodku CES 2020 Lenovo nadaljuje svoje poslanstvo, da kot prvi predstavi svetovne inovacije, ki lahko preoblikujejo življenje, zagotavljajo industrijski napredek in predstavi nove možnosti, ki jih prinaša doba hitrih povezav. Z globalno vizijo ustvarjanja pametnejše tehnologije za vse, današnje objave niso le pametnejše, temveč prinašajo hitrejšo in bolj upogljivo prihodnost vsem, povsod.
Inovacije podjetja Lenovo na sejmu CES 2020
Inovacije podjetja Lenovo na sejmu CES 2020

Hitra prihodnost s 5G

Lenovo predstavlja prenosnik 5G (1) – prvo vrhunsko računalniško izkušnjo povezljivosti 5G izven tehnologije pametnih telefonov. Yoga 5G je lahek, prenosnik 2-v-1 in prvi z računalniško platformo Qualcomm® Snapdragon® 8cx 5G. Ponuja hitro omrežno povezljivost 5G, ki je do 10-krat hitrejša kot pri obstoječih omrežjih 4G, ko ste na poti in zanesljivo povezavo WiFi, ko ste doma.
Prenosnik Yoga 5G bo na voljo spomladi, od 1.299 evrov naprej (2).

Upogljive oblike

Kot vodilno na trgu, podjetje Lenovo predstavlja prvi upogljivi prenosnik na svetu ThinkPad X1 Fold. S pomočjo inženirske odličnosti in uporabniške izkušnje je Lenovo preoblikoval obliko prenosnika – revolucionarni novi ThinkPad X1 Fold je narejen s kombinacijo lahkih zlitin in ogljikovih vlaken ter je odet v usnjen ovitek. Z vzdržljivostjo in zanesljivostjo, ki se od družine ThinkPad pričakuje, je X1 Fold popolnoma funkcionalen prenosnik s 13,3- palčnim zaslonom OLED in tehta manj kot kilogram. Preprosto se prilagaja potrebam uporabnikov; od oblike klasičnega prenosnika do popolnoma ravnega zaslona. ThinkPad X1 Fold je še en izdelek v zavezi podjetja Lenovo k upogljivi prihodnosti, ki vključuje tudi nedavno napovedan pametni telefon Motorola razr.
Prenosnik ThinkPad X1 Fold bo na voljo od sredine leta, od 2.499 dolarjev naprej (2).

Preoblikovanje osebne produktivnosti

Ker meja med prenosniki in pametnimi telefoni postaja vse bolj zabrisana, in nove generacije vse pogosteje izkoriščajo večopravilnost med različnimi napravami, je podjetje Lenovo predstavilo ThinkBook Plus – prenosnik z inovativnim zaslonom s tehnologijo e-črnila (e-ink) na pokrovu za izboljšano produktivnosti in osredotočenost. Zaslon se lahko uporablja za ustvarjanje ilustracij in shranjevanje zapiskov s pisalom Precision Pen, hkrati pa je namenjen prikazu bistvenih sporočil ob zaprtem zaslonu. Naprava je predstavnik nove vrste prenosnikov, ki ponujajo inovativne lastnosti in funkcije, ter uporabnikom omogočajo, da povečajo svojo večopravilno učinkovitost.

Prenosnik ThinkBook Plus bo na voljo od marca, od 1.099 evrov naprej (2).

Prenosljivost + preprostost

Novi prenosnik Lenovo IdeaPad Duet Chromebook je zasnovan za vse, ki radi preizkušajo najnovejše aplikacije, se radi zabavajo in svoje delo opravijo na poti. Je eden najlažjih in najtanjših Chromebookov na svetu z baterijo, ki zdrži do 10 ur (3). Novi Chromebook odlikujeta minimalistično oblikovanje in opcijsko pisalo, namenjeno intuitivnemu vnašanju zapiskov in risanju.
Prenosnik IdeaPad Duet Chromebook bo na voljo od maja, od 299 evrov naprej (2).

Nadgradnja pametnega doma

Lenovo po uspešnicah pametni uri Lenovo Smart Clock in pametnem zaslonu Lenovo Smart Display, s predstavitvijo naprave Lenovo Smart Frame, nadgrajuje svoje znanje o pametnem domu. Naprava ponuja zaslon s prevleko proti bleščanju, ki skrbi, da je zaslonska slika dobro vidna v vseh svetlobnih pogojih. Vgrajen senzor prilagodi svetlost slike v skladu z ambientalno svetlobo prostora za bolj naravno in estetsko doživetje gledanja, zato je naprava idealna za vsak prostor, kjer lahko ponovno odkrijemo in delimo pozabljene fotografije s potovanj. Predvajanje, začasno zaustavitev in nadaljevanje predvajanja diapozitivov ali videoposnetkov se lahko nadzoruje s kretnjami rok.
Lenovo Smart Frame bo na voljo od avgusta, od 399 dolarjev naprej (2).

(1) Na podlagi raziskav, ki jih je novembra 2019 izpeljalo podjetje Lenovo, o številu prenosnih računalnikov večjih proizvajalcev, ki prodajo več kot milijon enot po vsem svetu.

(2) Cene ne vključujejo davka in se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila. Cene prodajalcev se lahko razlikujejo. Dobavljivost se lahko razlikuje glede na prodajna območja, izdelki so lahko na voljo le na izbranih trgih. Lenovo si pridržuje pravico, da kadar koli brez predhodnega obvestila spremeni ponudbo, funkcije in specifikacije izdelkov.

(3) Življenjska doba baterije, ki temelji na testiranju z napajalnim testom (PLT). Dejanski rezultati bodo različni in odvisni od številnih dejavnikov, vključno s konfiguracijo in uporabo izdelka, programsko opremo, delovnimi pogoji, brezžično funkcionalnostjo, nastavitvami upravljanja porabe, svetlostjo zaslona in drugimi dejavniki. Največja zmogljivost baterije se bo s časom in porabo seveda zmanjšala.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Za več informacij so vam na voljo pri LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Francois Bornibus bo novi predsednik regije EMEA v Lenovu

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem LENOVO TECHNOLOGY B.V. AMSTERDAM? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROWEB SOLUTIONS, Sebastijan Jakomini s.p.

Potrčeva cesta 50, 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655

PROLON d.o.o.

Rogaška cesta 27, 3240 Šmarje pri Jelšah, Tel: 041 364 535

Tiskarna Igma-Graf, Martin Škofljanec s.p.

Brege 60, 8273 Leskovec pri Krškem, Tel: 040 744 158
Kako vam lahko reklamna majica pomaga pri promociji vašega podjetja Promocije podjetja se je potrebno lotiti na pravi način, saj potencialna stranka ne sme imeti občutka vsiljivosti ... Več

AR-SET d.o.o.

Dobravica 10A, 8310 Šentjernej, Tel: 05 904 82 27
Vodilni ponudnik računalniške opreme in servisa v Šentjerneju in okolici AR-SET, d. o. o. se že 17 let ukvarja s servisom in trgovino s celostno ponudbo računalniške opreme. ... Več