Računalništvo, telefonija
16.03.2019 10:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

inOrbit 2019: Kako rasti in razvijati svoje poslovanje na digitalnih kanalih

inOrbit 2019: Kako rasti in razvijati svoje poslovanje na digitalnih kanalih
inOrbit 2019: Kako rasti in razvijati svoje poslovanje na digitalnih kanalih

Konferenca inOrbit je letos na dogodek, ki je potekal od 13. do 15 marca, pripeljala več kot petdeset predavateljev s svojimi zgodbami, ki so lahko marsikomu navdih pri digitalnih projektih, ki se jih loteva. Med njimi so bila tudi imena velikih svetovnih podjetij, kot so Google, Booking.com, Ikea, Facebook, FedEx in številni drugi.

V konferenčnem centru Bernardin so se od 13. do 15. marca zbrali strokovnjaki digitalnega marketinga in skupaj z digitalni navdušenci. Rdeča nit dogodka sta bila rast in razvoj poslovanja na digitalnih kanalih.

Prvi dan je bil rezerviran za delavnice

Letošnja posebnost so bile delavnice, ki so potekale prvi dan, v sredo. To je bil pravzaprav povsem ločen dogodek, na katerem so lahko udeleženci s praktičnim delom utrdili znanje s specifičnega področja. Na delavnicah so se ukvarjali z vprašanji, kot so kateri so temlji digitalne strategije, katera orodja potrebujete, da pridobite vpogled in informacije o ciljnih trgih ter kateri so ključni kazalniki uspeha; kako raziskati, kaj spremeniti na vaši spletni strani, da boste povečali konverzijo in kako to tesirati v praksi; kako načrtovati, ustvariti in objaviti chatbot kampanjo; kako učinkovito optimizirati spletno stran in se prikazati na Googlu za lokalne rezultate in podobno.

Letos poseben sklop o E-trgovini

Sama konferenca pa je bila letos razdeljena na tri sklope. V prvem – »Strategy track« – so lahko udeleženci izvedeli vse o novostih, trendih in orodjih, ki postajajo vodilna tehnologija na spletu. Pridobili so lahko znanja, ki so potrebna za strateške usmeritve podjetja. Vsebinski marketing, uporabniške izkušnje, mobilni in vplivnostni marketing ter glasovno iskanje je le nekaj ključnih poudarkov.

Predavanja »Deep dive« so bila za vse tiste, ki jih zanimajo bolj specializirane vsebine, in ki še na konferenco prišli z nekaj predznanja. To so bila predavanja o Facebook in Google oglaševanju, optimizaciji spletnih strani, Instagram avtomatizaciji …

Sklop predavanj »E-commerce« (E-trgovina) se je bil še ena novost letošnje inOrbit konference, namenjen vsem, ki se ukvarjajo s spletno trgovino. Ukvarjali so se z vprašanji, kako zadržati kupce, govorili so o klepetalnih robotih (chatbotih), optimizaciji zaključka nakupa ter kako prek spleta privabiti kupce v fizične trgovine.

inOrbit je dogodek, ki ga ne smete zamuditi

V digitalnem svetu vse poteka zalo hitro, zato se stalno spreminja. Da bi bili v trendu in vedeli, kaj je trenutno »in«, moramo stalno slediti dogajanju in biti aktivni. To nam med drugim omogoča tudi konferenca inOrbit, kjer lahko hkrati pridobimo znanja, ki nas zanimajo, in to od predavateljev iz prakse, ki v tem poslu nekaj pomenijo – in tudi letos je bilo tako.


Prijavi napako v članku