Računalništvo, telefonija
22.11.2007 08:01
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

INFOSEK 2007

Konec novembra je pod okriljem podjetja Palsit v Novi Gorici, v hotelu Perla, potekala tradicionalna konferenca INFOSEK, ki je največja specializirana konferenca s področja varovanja informacij v Sloveniji.

Že peto leto zapored so se na enem mestu zbrali strokovnjaki, ki se kakorkoli ukvarjajo z informacijsko varnostjo. Dva dni so se vrstila predavanja imenitnih slovenskih in tujih predavateljev, ki so predstavili vsebine upravljavske, tehnične in pravne narave s področja informacijsko-komunikacijskih tehnologij.

Konferenčni program je bil razdeljen v dve vzporedni sekciji, kjer so obiskovalci veliko izvedeli o upravljanju varovanja informacij in neprekinjenem poslovanju, o trendih na področju varovanja informacij in kako biti pozoren na različne vrste zlorab in se pred njimi zaščiti.

Poudarek je bil še na informacijsko varnostnih rešitvah in aplikacijski varnosti, udeleženci so se lahko udeležili tudi dveh delavnic. Prva je obravnavala tematiko neprekinjenega poslovanja v okviru standarda BS25999, na drugi pa so udeleženci pridobili znanja o psihologiji vodenja.


Prijavi napako v članku