Industrija
27.04.2021 11:27
Posodobljeno 5 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Industrija 4.0 – nov standard v proizvodnji

V zadnjih letih TECOS vse več storitev opravi na področjih digitalizacije proizvodnje, vpeljave različne senzorike in obdelave podatkov v proizvodnih procesih.
MouldEar na trgu zapolnjuje pomembno vrzel med individualiziranimi sistemi nadzora brizganja ter cenovno ugodnimi sistemi, ki jim običajno manjka veliko funkcionalnosti.
MouldEar na trgu zapolnjuje pomembno vrzel med individualiziranimi sistemi nadzora brizganja ter cenovno ugodnimi sistemi, ki jim običajno manjka veliko funkcionalnosti.

TECOS Razvojni center orodjarstva Slovenije je največji ponudnik inženirskih storitev v regiji, ki manjšim in večjim orodjarskim podjetjem omogoča hitre, kakovostne in dostopne storitve razvoja izdelkov, optimiziranja procesov brizganja plastike, MKE-trdnostne preračune, storitve 3D-skeniranja, optične 3D-meritve in mersko kontrolo, prototipiranje in brizganje malih serij, 3D-tisk kovin, prenos tehnologij in tudi razvoj izdelkov na ključ. Poleg inženirskih storitev, TECOS izvaja podporo podjetjem pri vzpostavljanju koncepta Industrije 4.0 v proizvodnji in nenehno krepi raziskovalno dejavnost na področju procesnih tehnologij, razvoja materialov, mehatronike, naprednih numeričnih analiz in analiz vplivov na okolje.

Digitalizacija je tek na dolge proge

Industrijsko-proizvodna podjetja se danes že zavedajo pomena vlaganj v digitalizacijo, a je stopnja zavedanja še vedno relativno nizka. Tako podjetja kot država z različnimi podpornimi programi še vedno podcenjujejo vrednost vlaganj v implementacijo Industrije 4.0, saj digitalizacija ne omogoča takojšnje vidnosti naložbe, ampak so učinki vidni lahko šele čez nekaj let. Večina podjetij je prav zato na začetku v dilemi, saj prednosti digitalizacije, razen v primerih avtomatizacije in robotizacije, niso neposredno vidne in šele podrobnejše analize za vsak delovni proces posebej lahko pokažejo, na katerih področjih nova tehnologija omogoča prihranke. Za večino proizvodnih procesov ni digitalnih izdelkov na ključ, ampak je treba poiskati individualne rešitve za vsak proces posebej, kar pomeni visok vložek podjetja, tako v tehnologijo kot v kadre.

Digitalizacija vodi četrto industrijsko revolucijo

Glavna prednost vlaganj v digitalizacijo v industrijsko-proizvodnih podjetjih je zagotovo v skupnem nižanju stroškov podjetja ter v poenostavitvi poslovanja. Digitalizacijo lahko v industrijsko-proizvodnih podjetjih v grobem delimo na dva segmenta: prvi je digitalizacija poslovanja, ki zajema predvsem upravljanje podjetja, poslovno-nabavne procese, logistiko ter prodajo, drugi pa je sama digitalizacija proizvodnje, ki pomeni digitalni avtomatski nadzor proizvodnih procesov s pomočjo senzorjev in aktuatorjev, uporabo umetne inteligence pri nadzoru procesov in povezavo proizvodnih zmogljivosti v industrijski internet stvari (IIoT).

Skupaj z intenzivno avtomatizacijo in robotizacijo proizvodnja prehaja v 4. stopnjo industrijske revolucije, v t. i. Industrijo 4.0. Digitalizacija obeh procesov, tako poslovnega kot proizvodnega, se lahko izvede ločeno, a najbolje je, da sta sistema komplementarna oz. skupaj vpeta v en poslovno-proizvodni sistem. Vlaganja v digitalizacijo so izjemno pomembna, saj dolgoročno pomenijo nižanje stroškov proizvodnje, predvsem pa nižanje stroškov proizvodnje z doseganjem višje kakovosti izdelkov, manjšo porabo materiala in energije, manjšim izmetom ter z manjšimi potrebami po delovni sili. Dolgoročno lahko zaradi velikega cenovnega pritiska ter zahteve po dobavah velikoserijskih izdelkov povsem brez izmeta preživijo le podjetja, ki so v tem trenutku že skočila na vlak digitalizacije.

Kot primer dobre prakse je TECOS predstavil razvoj novega sistema MouldEar, ki omogoča kontrolo proizvodnje na osnovi merjenja akustičnih emisij. MouldEar je rezultat TECOS-ovega lastnega razvoja, pri čemer kot ključne prednosti izpostavlja:

  • oblačni nadzor nad vsemi orodji za proizvodnjo plastičnih izdelkov,
  • enostavno vgradnjo brez poseganja v orodje in
  • nizke stroške nakupa.

Akustično spremljanje procesa brizganja je primerno za večino procesov, kjer je potrebno spremljanje proizvodnje celotnega izdelka. S pomočjo akustike so uspeli doseči, da proizvodnjo spremljamo v realnem času (zaznavanje napak, predvidevanje vzdrževanja, pravočasna zaustavitev proizvodnje v primeru napak ter povezljivost z drugimi postopki spremljanja procesa brizganja). MouldEar na trgu zapolnjuje pomembno vrzel med odličnimi in individualiziranimi sistemi nadzora brizganja ter cenovno izjemno ugodnimi sistemi, ki jim običajno manjka veliko funkcionalnosti.

TECOS-ovi strokovnjaki razvojno naravnanim podjetjem zagotavljajo celovite rešitve v razvoju in industrializaciji izdelkov. S premišljenimi rešitvami konkretnih izzivov so zanesljiv partner za varen in uspešen razvoj ter optimizirano proizvodnjo brez odvečnih težav!

Več primerov dobrih praks najdete na tecos.si. (P.R.)

Vas zanima več iz te teme?
industrija Industrija 4.0 MouldEar

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

J-LAB d.o.o.

Šaleška cesta 20a, 3320 Velenje, Tel: 040 757 323
Vizija podjetja J-Lab je zadovoljiti stranke v skladu s sloganom - hitro, učinkovito in cenovno ugodno, ob tem pa so potrpežljivi in zanesljivi, na voljo ves dan, vse dni v tednu. Klik ... Več

ADMIRAL DYNAMICS d.o.o.

PTC Diamant, Letališka cesta 5, 1000 Ljubljana, Tel: 01 810 91 92

NCOM d.o.o.

Knezova ulica 34, 1000 Ljubljana, Tel: 040 855 519
Mobilne aplikacije so korenito spremenila način delovanja podjetij. Več kot 3 milijarde ljudi ima dostop do pametnega telefona. Mobilne aplikacije trenutno predstavljajo najučinkovitejši, ... Več
Zlati partner

iPROM d.o.o.

Šlandrova ulica 4b, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 01 511 07 50
Digitalna odličnost, ki prepriča iPROM je hiša znanja in izkušenj, ki naročnikom poenostavlja kompleksnost trženja v digitalnem okolju. Pripravljajo, organizirajo in izvajajo ... Več