Življenjski slog
Igre
01.08.2022 14:19
Posodobljeno 2 dneva nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Indonezija je blokirala Steam, Epic Games, PayPal …

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Razlog? Neskladje z novimi zakoni. Indonezijci razumljivo niso ravno prešerne volje.

Indonezijska vlada je blokirala priljubljena igralna mesta, platforme in spletne storitve, potem ko se niso registrirali za nov sklop pravil o licenciranju. Organizacija, odgovorna za blokado, je vladno ministrstvo za komuniciranje, lokalno znano kot Kominfo. Po uveljavitvi je organizacija pritegnila številne kritike na indonezijskih družbenih medijih, pri čemer je v trendu »BlokirKominfo« (»Blokiraj Kominfo«).

Blokirana spletna mesta in storitve vključujejo Steam, Epic Games, Battle Net, Ubisoft, Origin, Nintendo, Yahoo in PayPal. PayPal je bil pred kratkim začasno odblokiran, da bi Indonezijcem omogočili petdnevno okno za dvig denarja.

Nova pravila, ki so bila prvič objavljena novembra 2020, indonezijskim oblastem dajejo moč, da platforme prisilijo k razkrivanju določenih uporabniških podatkov in odstranitvi vsebine, ki se šteje za nezakonito ali “moti javni red”, v roku 4 ur.

V začetku julija je Indonezija tehnološka podjetja pozvala, naj do 20. julija podpišejo nova pravila o licenciranju. Nekatera podjetja, vključno z Amazonom, Facebookom in Googlom, so hitro izpolnila rok, druga pa očitno ne. Zakaj je prišlo do tega, trenutno ni jasno, saj blokirana podjetja in indonezijska vlada še niso razkrili nobenih informacij.

Indonezijski igralci iger so razumljivo razburjeni, prav tako samostojni ustvarjalci, ki so za mednarodne provizije odvisni od PayPala. Družbeni mediji so polni obtožb, da bodo nova pravila in pomanjkanje upoštevanja tujih podjetij nepopravljivo škodovala indonezijski ustvarjalni in igralniški industriji.

Indonezija je največja država v regiji jugovzhodne Azije (SEA) in kot taka tvori precejšen del trga iger na srečo: Reuters poroča, da ima država približno 191 milijonov uporabnikov interneta.

Za reakcije Indonezijev, še posebej gamerske skupnosti, pojdite na Twitter in filtrirajte po ključni besedi »Kominfo«.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Steam igre PayPal


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

NEWSROOM SLOVENIJA & ECETERA d.o.o.

Motnica 7a, 1236 Trzin, Tel: 01 600 10 10
Ecetera se je rodila leta 2001. Najprej se je morala spopasti s svojimi prvimi koraki na trgu in se boriti za obstoj v krutem svetu. Iz podjetja je napredovala v podjetje, ki se je ... Več

RSLukan, Matjaž Lukan s.p.

Pri malem kamnu 11, 1000 Ljubljana, Tel: 051 302 160
Delovanje sodobne družbe je pogojeno z brezhibnim delovanjem računalniških in informacijskih sistemov. Predstavljajte si svet brez tehnologije ali še huje, svet brez ustrezne IT ... Več
Zlati partner

RITTAL d.o.o.

Letališka cesta 16, 1000 Ljubljana, Tel: 01 546 63 70
Rittal spodbuja inovacije in živi svoje vrednote To je Rittal. Globalni igralec, vodilni inovator, družinsko podjetje in zgleden delodajalec. Rittal zgodba Prihodnost Rittala se je ... Več
Zlati partner

TELEKOM SLOVENIJE d.d.

Cigaletova ulica 15, 1000 Ljubljana, Tel: 01 234 10 00
V skladu s svetovni trendi skupaj s hčerinskimi družbami doma in v tujini deluje kot enovita gospodarska Skupina Telekom Slovenije. Fiksno-mobilna konvergenca je imperativ časa. ... Več