Življenjski slog
Igre
01.08.2022 14:19
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Indonezija je blokirala Steam, Epic Games, PayPal …

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Razlog? Neskladje z novimi zakoni. Indonezijci razumljivo niso ravno prešerne volje.

Indonezijska vlada je blokirala priljubljena igralna mesta, platforme in spletne storitve, potem ko se niso registrirali za nov sklop pravil o licenciranju. Organizacija, odgovorna za blokado, je vladno ministrstvo za komuniciranje, lokalno znano kot Kominfo. Po uveljavitvi je organizacija pritegnila številne kritike na indonezijskih družbenih medijih, pri čemer je v trendu »BlokirKominfo« (»Blokiraj Kominfo«).

Blokirana spletna mesta in storitve vključujejo Steam, Epic Games, Battle Net, Ubisoft, Origin, Nintendo, Yahoo in PayPal. PayPal je bil pred kratkim začasno odblokiran, da bi Indonezijcem omogočili petdnevno okno za dvig denarja.

Nova pravila, ki so bila prvič objavljena novembra 2020, indonezijskim oblastem dajejo moč, da platforme prisilijo k razkrivanju določenih uporabniških podatkov in odstranitvi vsebine, ki se šteje za nezakonito ali “moti javni red”, v roku 4 ur.

V začetku julija je Indonezija tehnološka podjetja pozvala, naj do 20. julija podpišejo nova pravila o licenciranju. Nekatera podjetja, vključno z Amazonom, Facebookom in Googlom, so hitro izpolnila rok, druga pa očitno ne. Zakaj je prišlo do tega, trenutno ni jasno, saj blokirana podjetja in indonezijska vlada še niso razkrili nobenih informacij.

Indonezijski igralci iger so razumljivo razburjeni, prav tako samostojni ustvarjalci, ki so za mednarodne provizije odvisni od PayPala. Družbeni mediji so polni obtožb, da bodo nova pravila in pomanjkanje upoštevanja tujih podjetij nepopravljivo škodovala indonezijski ustvarjalni in igralniški industriji.

Indonezija je največja država v regiji jugovzhodne Azije (SEA) in kot taka tvori precejšen del trga iger na srečo: Reuters poroča, da ima država približno 191 milijonov uporabnikov interneta.

Za reakcije Indonezijev, še posebej gamerske skupnosti, pojdite na Twitter in filtrirajte po ključni besedi »Kominfo«.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Steam igre PayPal


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PC H.AND d.o.o.

Brezovce 10, 1236 Trzin, Tel: 01 530 08 00
PC H.AND - podjetje s tradicijo Svetovni trg ponuja pravo enciklopedijo izdelkov, med katerimi se težko odločimo. Na pomoč vam priskoči podjetje PC H.AND, ki se lahko pohvali z ... Več
Zlati partner

AVTERA d.o.o.

Litijska cesta 259, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 01 585 36 10
Avtera d.o.o. je slovenski zastopnik in distributer nekaterih najpomembnejših blagovnih znamk s področja računalništva, informacijske tehnologije in zabavne elektronike. Trendi ... Več

COPIGRAF FAGANELJ d.o.o.

Ulica tolminskih puntarjev 4, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 333 34 56
V digitalnem svetu se poraja pomembno vprašanje. Je digitalna prisotnost vse, kar potrebuje podjetje? Je digitalna identiteta dovolj za krepitev prepoznavnosti blagovne znamke? Ne, ... Več
Zlati partner

Cambium Networks

Unit B2, Linhay Business Park Eastern Road Ashburton, United Kingdom, , Tel: +44 1364 655500
Internet je vozlišče inovacij in temelj sodobne družbe. Okolja, kjer je internet prosto dostopen in zanesljiv, beležijo nepredstavljiv razvoj. Internetna dostopnost pa ni samoumevna. ... Več