09.11.2010 09:52

Deli z drugimi:

Share

Imate prave informacije?

V informacijah je moč. Ravno zato je področje poslovnega obveščanja in analitike ključnega pomena tako za izboljšanje konkurenčnosti kot zmanjševanja stroškov v organizaciji.
IBM Cognos Express
IBM Cognos Express

Organizacije danes brez učinkovitega instrateškega upravljanja z informacijami le stežka dosegajo pričakovane poslovne rezultate. Po nedavni IBM-ovi raziskavi več kot 75 %menedžerjev v srednje velikih podjetjih vidi področje poslovnega obveščanja in analitike kot glavno prioriteto za izboljšanje konkurenčnosti in zmanjševanja stroškov. Da bi olajšal reševanje tega izziva, je IBM objavil napredno orodje IBM Cognos Express, celovito rešitev za poslovno obveščanje in načrtovanje, ki je cenovno dostopna in izdelana posebej za majhna in srednje velika podjetja. Organizacije danes brez učinkovitega in strateškega upravljanja z informacijami le s težka dosegajo pričakovane poslovne rezultate.

IBM Cognos Express združuje vse ključne prednostiposlovne inteligence in načrtovanja, ki jihpotrebujejo srednje velika podjetja. Orodje omogoča, da začnete z majhnimi koraki, hkrati ustvarite takojšnjo produktivnost. Tu gre namreč za celovito in cenovno dostopno rešitev za poslovno obveščanje in načrtovanje. Nova rešitev ponuja integriran pristop k načrtovanju, analizi in poročanju poslovnih rezultatov, prepoznavanju trendov, napovedovanju ter na koncu koncev pomaga podjetjem pri sprejemanju modrejših poslovnih odločitev. Orodje omogoča enostaven takojšnji dostop do kritičnih poslovnih informacij in tako organizacijam omogoča, da so vedno korak pred konkurenco. IBM Cognos Express podjetjem omogoča, da sama enostavno izdelajo poročila, analize, pregledne plošče in večdimenzionalne načrte. Menedžerji lahko takoj posežejo po orodju in sisami izdelajo dnevna poročila o prodaji. To jim omogoča, da napovedujejo prodajo v skladu s cilji podjetja ter ustrezno prilagajajo promocijske aktivnosti in zaloge izdelkov. Rešitev vključuje tudi strežnik za analizo podatkov v delovnem spominu, kar omogoča podjetjem, da na enem mestu shranjujejo podatke, poslovna pravila ter kalkulacije.

S tem, ko orodje IBM Cognos Express zagotavlja točne in konsistentne poslovne podatke čez celotno organizacijo, se menedžerji lahko osredotočijo na opravljanje posla, namesto da se sprašujejo o točnosti podatkov. Rešitev se enostavno vključi v obstoječo infrastrukturo in jo je mogoče zagnati v nekaj urah. S tem, ko se skozi čas poslovne zahteve spreminjajo, je mogoče naknadno dodajati nove funkcionalnosti. IBM Cognos Expressvam ponuja, da lahko začnete s katerikoli od naslednjih možnosti, ki jih potrebujete in dodajate druge funkcionalnosti kasneje.

Z možnostjo samopostrežnega poročanja in poizvedbe na zahtevo lahko obvladate vse potrebe po poročanju (proizvodnja, kazalniki, operativa, transakcije in upravljanje) in omogočite poslovnim uporabnikom, da preprosto dostopajo, spreminjajo in ustvarjajo poročila z obširnimi zmožnostmi za samopostrežno poročanje inpoizvedbami na zahtevo.

Hitro in preprosto pretvorite podatke v analizo z bogatimi vizualnimi predstavitvami, ki dajejo možnost vpogleda v podrobnosti ali prikaz širše slike, hkrati pa so dovolj fleksibilne, da lahko informacije premeščate tako, kot želite. Optimizirajte in pretvorite poslovne rezultate s scenariji »kaj če« in o tem poročajte.

Načrtovanje in poslovna analiza na podlagi urejevalnika preglednic Excela. Pretvorite običajne preglednice z močnim analitskim pogonom v pomnilniku, ki omogoča realno večdimenzionalno analizo, načrtovanje, dodeljevanje proračunov in napovedovanje.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem MARMIS d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri MARMIS d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Tivoli Storage Manager v6.2

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem MARMIS d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku