Slika, tv, avdio
Življenjski slog
07.07.2022 10:15
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IKEA Bluetooth zvočnik – preselite glasbo in svetlobo na prosto

Ob toplih poletnih popoldnevih in večerih se pogosto, če le imamo možnost, preselimo na prosto. Tovrstno druženje ima poseben čar in je preprosto drugačno od tistega v zaprtih prostorih. Da bi bilo popolno, pa za vzdušje potrebujemo še glasbo in ob večerih malce svetlobe.
Vaš novi najboljši prijatelj pri druženju na prostem.
Vaš novi najboljši prijatelj pri druženju na prostem.

Popoldne smo priredili piknik na prostem, za prijeten popoldan smo potrebovali žar in glasbo ter dobro družbo. Ko se je dan prevesil v večer, smo glasbo iz zvočnika malce utišali, vklopili pa nežno svetlobo. Kako smo glasbo in svetlobo uravnavali enostavno, neopazno in z eno samo napravo? Švedski pohištveni velikan, ki se v zadnjih letih vse bolj uveljavlja tudi na področju naprav za pametni dom, nam je pri tem priskočil na pomoč – s prenosnim Bluetooth zvočnikom s svetilko, ki ga je poimenoval VAPPEBY.

Baterija, ki ji kar tako ne zmanjka moči

Najpogosteje glasbo poslušamo v notranjih prostorih, zunaj pa ima doma zvočnike le redko kdo. Zato je prenosni Bluetooth zvočnik kot nalašč za ljubitelje dobre glasbe in vzdušja. Njegovo baterijo preprosto napolnite s polnilcem USB-C, ki vse bolj postaja standard in je že danes polnilec za večino novejših pametnih mobilnih telefonov in vse večjega števila ostalih elektronskih naprav. Popolnoma napolnjena baterija zvočnika s priročno svetilko vas bo razvajala do 12 ur, pri tem pa vlogo igra nekaj spremenljivk, kot so jakost poslušanja glasbe in uporaba svetilke. V praksi je izkazalo, da z lahkoto preživi ves popoldan glasnejšega predvajanja glasbe in večer s tišjimi toni ter prižgano svetilko. Pred spanjem smo napravi sicer privoščili polnjenje, čeprav še ni kazalo na to, da bi ji utegnilo kmalu zmanjkati energije.

LED lučka pride vedno prav in je dodana vrednost

Malce podrobnosti o sami svetilki: zvočnik ima torej vgrajeno LED luč z dvema različnima jakostma oddajanja svetlobe – močnejšo in šibkejšo, obe pa ustvarita super vzdušje. S klikom na namenski gumb svetilko vklopimo, še en klik svetlobo zastre na 50 %, tretji klik jo ugasne. Nam je bil všeč predvsem drugi način, ki ob večerih in posedanju na terasi oddaja ravno prav svetlobe, ki ni moteča, a nam omogoča boljše prepoznavanje obrisov okolice.

Prijeten 360-stopinjski zvok

Kaj pa zvočnik? Zvočnik oddaja prijeten 360-stopinjski zvok, ki se nežno (ali bolj hrupno, če tako želite) razlije po okolici. Ko smo preizkušali stopnje jakosti zvoka, smo ugotovili, da vas ne sme skrbeti, da bi bil zvočnik prešibak, da bi iz njega »hreščalo« ali kaj podobnega. Jakost smo le redko nastavili višje od 50 %, ob tem pa so poudarjeni basi in jasno slišni srednji ter visoki toni vse, kar potrebujete za vrtno zabavo. Ko je zabave konec, zvočnik s preprostim vrtljivim gumbom utišate ali ga z drugim, manjšim in lepo vgrajenem v celotno podobo, ugasnete.

Prvi zvočnik na trgu s funkcijo Spotify Tap

VAPPEBY kot prvi Bluetooth zvočnik na trgu omogoča tudi funkcijo Spotify Tap. Kaj to pomeni? Z gumbom za vklop naprave je mogoče vklopiti tudi predvajanje iz aplikacije za pretakanje glasbe Spotify. Če gumb pritisnemo enkrat, bo Spotify nadaljeval s predvajanjem glasbe tam, kjer je bila nazadnje prekinjena. Če ga pritisnemo znova, bo izbral drugo glasbo na podlagi uporabnikovih nastavitev poslušanja. Seveda pa deluje tudi z drugimi storitvami za pretakanje glasbe in zvočnimi posnetki, ki so v povezani napravi (najpogosteje je to danes mobilni telefon) shranjeni lokalno.

»Naš primarni fokus je izboljšati uporabniško izkušnjo ter omogočiti enostavno dostopnost glasbe in svetlobe,« nam je povedal Stjepan Begic, odgovorni za izdelek v podjetju IKEA of Sweden. In to jim je vsekakor uspelo.

Voda in prah? Ni problema

Ker gre za napravo, ki je namenjena (tudi) zunanji uporabi, jo odlikuje razred odpornosti IP65, ki poskrbi, da je kos vsakemu vremenu, pljuskom vode in prahu.

Lanterna ali čelada?

Zasnova zvočnika s svetilko VAPPABY spominja na čelado ali lanterno, pri tem se v uredništvu nismo mogli zediniti. Dejstvo pa je, da je njen slog, kot smo pri podjetju IKEA vajeni, minimalistično skandinavski s poudarjeno estetsko noto in uporabnostjo. S pomočjo ročaja, ki ga pritrdimo s štirimi preprostimi vijaki, je opremljena za prenašanje na najpreprostejši možen način. Orodje, majhen imbus ključ, seveda prejmete v embalaži skupaj s svetilko. Za namestitev pa ni potrebno kakšno posebno tehnično znanje.


Prijavi napako v članku
Vas zanima več iz te teme?
Bluetooth zvočniki


Kaj berejo drugi?

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

tinaLILIPUT – grafično oblikovanje

Mariborska cesta 82, 2312 Orehova vas, Tel: 031 343 481
Grafično oblikovanje je pomembno orodje, ki izboljša komunikacijo z drugimi. Služi za posredovanje vaših idej na način, ki ni le učinkovit, ampak tudi eleganten. Preprosto povedano, ... Več

Apogej Tech, d. o. o.

Špindlerjeva 22 , 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Težko je doumeti razsežnost informacijske tehnologije in njenega vpliva na poslovno in zasebno sfero. Uporablja se praktično povsod, od običajne elektronike (tablice, računalniki, ... Več

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Srebrni partner

KONICA MINOLTA SLOVENIJA

Dunajska cesta 167, 1000 Ljubljana, Tel: 01 568 05 00
Konica Minolta je inovativno podjetje z “all-in-one” strategijo, ki stremi k ustvarjanju prepričljivih rešitev in storitev na področju upravljanja dokumentov ter povezanih naprednih ... Več