Računalništvo, telefonija
17.10.2019 06:04
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igričarji pozor: GeForce Now na voljo tudi za Android

Storitev Nvidia GeForce Now deluje na mobilnem telefonu Android podobno kot storitev, ki je na voljo za uporabnike osebnih računalnikov.
Storitev Nvidia GeForce Now deluje na mobilnem telefonu Android podobno kot storitev, ki je na voljo za uporabnike osebnih računalnikov.

Odlična novica za vse ljubitelje iger, ki pogrešajo izkušnjo igranja “resničnih” video iger na svojih pametnih mobilnih telefonih. Pri podjetju Nvidia so namreč najavili razpoložljivost storitve pretakanja računalniških iger GeForce Now za vse mobilne naprave, ki poganjajo mobilni operacijski sistem Android. Storitev je sicer trenutno na voljo le za uporabnike mobilnih naprav Android v Južni Koreji, ostali pa lahko omenjeno aplikacijo namestimo preko spletnega portala APKMirror.

Storitev Nvidia GeForce Now deluje na mobilnem telefonu Android podobno kot storitev, ki je na voljo za uporabnike osebnih računalnikov. Priporoča se uporaba brezžičnega igralnega ploščka, saj nekatere igre nimajo podpore za na dotik občutljiv zaslon. Kako dejansko deluje storitev Nvidia GeForce Now na mobilnih napravah Android, si lahko ogledate na videoposnetku, ki je dosegljiv na spletni povezavi https://youtu.be/10rek15_Za0, pri čemer gre za priljubljeno igro Doom.

Konkurenca na tem področju pa seveda ne počiva. Podjetje Google bo kmalu presenetilo s storitvijo Stadia, Microsoft pa s storitvijo xCloud. Kot kaže, igranje iger na mobilnih napravah iz dneva v dan postaja vse bolj zanimivo.


Prijavi napako v članku