Igre
27.05.2010 07:20
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bodo igre studia Insomniac Games v bodoče tudi na Xbox 360?

Bodo igre studia Insomniac Games v bodoče tudi na Xbox 360?
Bodo igre studia Insomniac Games v bodoče tudi na Xbox 360?

Razvijalni studio Insomniac Games je bil ustanovljen pred dobrimi šestnajstimi leti in dve leti kasneje se je že spoprijateljil s Sonyjem, kateremu je bil vse do današnjega dne, zvest. V tesnem sodelovanju so v vseh teh letih razvili mnogo iger, med katere lahko prištejemo Ratchet and Clank, Resistance in Spyro the Dragon.

In če pogledamo njihove igre, lahko vidimo, da so avtorji vanje vložili veliko časa in truda, da bi nam prinesli odlično igralno izkušnjo, ob kateri smo seveda kasneje tudi uživali. A glede na to, da je Insomniac Games odličen razvijalec , z dolgoletnimi izkušnjami in, da jih k sodelovanju s Sonyjem ne veže kup papirjev, je padla odločitev, da bodo v prihodnje razvijali tudi igre, ki ne bodo le za Playstation 3, ampak tudi za Xbox 360.

Z namenom, da bi to idejo nekoč spravili v realnost, je sledilo kup pogovorov z več založniki in na koncu so se odločili za EA Partners. Le-ti imajo takšno politiko, ki omogoča razvijalcem popolno svobodo nad njihovimi projekti, le založnik mora biti v času pogodbe nihče drug kot Electronic Arts. Pred časom se je po tej poti podal tudi novoustanovljeni Respawn Entertainment.


Kakorkoli že, ob odločitvi, ki jo je sprejel studio, je bilo nedvomno ogorčenih nemalo privržencev Playstationa 3, toda kako dejansko bo vplivalo to na konzolo, kot tudi na Sonyja? Predsednik studia, Ted Price, pravi, da temeljitih sprememb ne bomo videli, kajti za prihodnost načrtujejo tudi igre, ki bodo na voljo zgolj na konzoli Playstation 3, eno izmed njih naj bi celo najavili v kratkem, seveda pa bomo videli tudi takšne, ki bodo izdane tudi na konkurenčni konzoli, Xbox 360.

Za konec pa si lahko ogledate še uradno video potrditev zgoraj napisanega, direktno iz ust možakarja po imenu Ted Price.

Vas zanima več iz te teme?
PlayStation igre

Prijavi napako v članku