Igre
13.04.2011 09:07
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igralna konzola in žepni računalnik v enem

Zakaj bi prisegali na kompromise?
Zakaj bi prisegali na kompromise?

Žepni računalniki postajajo vse pogostejši spremljevalci študentov in poslovnežev. Ti so namreč postali že dovolj zmogljivi za opravljanje pisarniških in drugih zahtevnejših opravil na terenu. Ker po njih množično posegajo tudi ljubitelji računalniških iger, se je kitajsko podjetje EraThink Technologies odločilo za pripravo nadvse zanimivega izdelka. Tu gre za oblikovno všečen žepni računalnik EraPalm, ki ga lahko uporabljamo še v vlogi prenosne igralne konzole. Na ohišju novinca namreč najdemo kar osem igralnih tipk.

Igralna konzola in žepni računalnik v enem se brez težav znajde celo v najtežjih nalogah, saj za preračunavanje podatkov uporablja Intelov procesor Atom Z. Prikazovanje slik so inženirji podjetja EraThink Technologies zaupali petpalčnemu oziroma 12,7-centimetrskemu na dotik občutljivemu zaslonu ločljivosti 800 x 480 točk. Na njem lahko brez težav predvajamo celo visokoločljive filmske posnetke formata 1080p.

Hiter vnos besedil omogoča polna tipkovnica QWERTY, ki je varno »skrita« za zaslonom. Za povezovanje z zunanjimi napravami so na voljo priključki HDMI, VGA in USB. Prenos podatkov omogoča hitra povezava 3G, medtem ko za brezskrbno potovanje po neznanih krajih skrbi natančen navigacijski sistem GPS. Na vgrajenem pogonu Solid State je prednameščen operacijski sistem Windows 7. Podjetje EraThink Technologies naj bi žepni računalnik EraPalm ponudilo v prodajo najkasneje do jeseni. O njegovi maloprodajni ceni je seveda še prezgodaj govoriti.


Prijavi napako v članku