Programska oprema
04.04.2006 15:58
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Igra Sudoku na računalnik namesti spyware

Panda laboratoriji ponovno obveščajo o prikriti nevarnosti. Številne internetne strani – v večini tiste s pornografsko in drugo nelegalno vsebino – nameščajo na računalnik obiskovalca vohunske programe brez uporabnikove odobritve. Te internetne strani so ustvarjene z namenom, da izkoristijo različne programske šibkosti in namestijo škodljivo kodo avtomatično na sistem. Eden izmed takšnih programov, ki so posebej nevarni po zaslugi svoje privlačnosti in pogoste uporabe, so sudoku puzzle. Aplikacija pravzaprav deluje odlično in dovoljuje uporabnikom, da igrajo igro, vendar se brez vedenja uporabnika vedno znova na računalnik namesti YazzleSudoku, vrsta vohunskega programa.

Ko je YazzleSudoku enkrat nameščen na računalnik, ustvari številne Windows registrske vstope, da si zagotovi, da ostane aktiven. Podobno ustvari serijo datotek, ki jih opravlja z imeni kot so RL_SudokuInstaller.rar.lnk ali Yazzle Sudoku. Potem se vsake toliko časa na ekranu pojavi YazzleSudoku oglaševalsko sporočilo.

Pomembno je, da pred začetkom igranja uporabniki opazijo opozorilo, da bo na njihov računalnik nameščena vohunska programska oprema. Če se uporabnik strinja, bo vohun nameščen na računalnik, če pa se uporabnik ne strinja in namestitev zavrne, ne more uporabljati soduku programa in igrati igrice soduku puzzle.


Prijavi napako v članku