Računalništvo, telefonija
04.05.2010 09:25
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IDC MarketSpace je korporacijo Xerox prepoznal za tržnega vodjo

Izsledki raziskave IDC MarketSpace so pokazali, da korporacija Xerox ostaja tržni vodja na področju širokega upravljanja s tiskalniškimi storitvami. Upravljanje tiskalniških storitev lahko zniža stroške tudi do 30 odstotkov, če je dobro izvršeno.
Xerox praznuje jubilejnih 50 let od izuma kopirnega stroja
Xerox praznuje jubilejnih 50 let od izuma kopirnega stroja

Podjetja, ki so naredila korak dlje in so se aktivno usmerila v upravljanje s svojimi tiskalniškimi storitvami, naj bi pri načrtovanju strategij izhajala iz tudi rezultatov omenjenega poročila. IDC MarketSpace namreč podrobno analizira in oceni konkurenčnost vse večjega števila ponudnikov na področju »upravljanega tiska«. Raziskava ponuja pregled nad konkurenčnostjo informacijske tehnologije vseh ponudnikov tiska na trgu s preverjanjem izdelkov in storitev, zmogljivosti, poslovnih strategij ter uspeha, nenazadnje pa tudi predvidi dogajanje na področju informacijske tehnologije in telekomunikacij v prihodnosti.

Vodja raziskave, Michael Orasin, je poudaril, da je ta trg močno zasičen, zaradi česar je danes korporacijam težko izpostaviti ključno konkurenčno prednost. Xerox pa po njegovih besedah dosega zelo visoke rezultate na področju vizije in strateške usmeritve ter nenazadnje pri realizaciji poslovnih ciljev.

Dobro prilagojen in upravljan program lahko celotne stroške zmanjša do 30 odstotkov, poveča produktivnost podjetja in izboljša doprinos k okoljskemu razvoju. Vendar vsi ponudniki tiska niso sposobni uspešno zadovoljevati vseh treh komponent. Ravno zato je odgovornost na strani odločevalcev v podjetjih, ki se poslužujejo tiskalniških storitev, da pri izbiri dobavitelja upoštevajo naslednje stvari: kako izdelek/storitev izboljša uporabniško izkušnjo in prispeva k zadovoljnim zaposlenim, kakšna je podpora pri novih programih in tehnologijah, kako upravljajo s stroški, ali sistem ustreza že obstoječemu tiskalniškemu sistemu v pisarni, ali je možna razširitev uporabe iz pisarne v domače delovne prostore, kakšna je prodajna fleksibilnost in distribucija ter ali je dobavitelj naklonjen inovacijam.

Xerox kot tržni vodja na tem področju upošteva vse elemente organizacijske tiskalniške infrastrukture, od pisarn do domačega delovnega prostora. IDC MarketSpace ga zato prepoznava kot vizionarja, ki uspešno integrira naslednje komponente: ponudbo, upravljanje s stroški, podporo uporabnikom ter raziskave in razvoj. Njegov portfolio uporabljajo podjetja po vsem svetu, ne glede na velikost. Xerox je edini ponudnik širokega upravljanja s storitvami tiska, ki ima preko 1,5 milijona naprav po celem svetu.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem Xerox slovenija, d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri Xerox slovenija, d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Xerox praznuje jubilejnih 50 let od izuma kopirnega stroja

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem Xerox slovenija, d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku