Programska oprema
16.09.2005 05:58

Deli z drugimi:

Share

IBM ostaja vodilni razvijalec programske opreme za sodelovanje


Michael Rhodin

IBM je pred kratkim na svetovnemu trgu predstavil novo različico programske opreme za sodelovanje Lotus Notes/Domino 7 in s tem dokazal predanost nadaljnemu razvoju svojih izdelkov, ki so narejeni po meri uporabnikov in jim zagotavljajo večjo učinkovitost. Michael Rhodin, generalni direktor IBM Workplace, Portal and Collaboration Software je obiskal Slovenijo in slovenski javnosti ter strankam predstavil konsistenten razvoj IBMove programske opreme Lotus.

“IBM je že več kot 20 let vodilno svetovno podjetje v inovacijah na področju programskih rešitev za sodelovanje, pa vendar menim, da vstopamo v najbolj intenzivno obdobje inovacij doslej.”, je dejal Mike Rhodin.

Mike Rhodin prihaja iz Združenih držav Amerike in je generalni direktor oddelka Workplace, Portal and Collaboration Software v IBMovi skupini za programsko opremo Lotus. Odgovoren je za razvoj skupine programske opreme Lotus, v katero spadajo tudi WebSphere Portal in Lotus Notes/Domino. Mike vodi organizacijo tehnične podpore po celem svetu za programsko opremo Lotus in je odgovoren za zadovoljstvo strank. Namen njegovega obiska v Sloveniji je obisk največjih uporabnikov programske opreme Lotus Notes med katerimi je tudi državna uprava. Slovenskim uporabnikom in javnosti želi predstaviti kontinuiteto v razvoju programske opreme Lotus.

IBM je 7. septembra predstavil novo različico programske opreme Lotus Notes in Domino 7 in končal dvoletno obdobje razvoja, ki se bo intezivno nadaljeval tudi v prihodnosti. Nova različica je že druga predstavljena novost v skladu z zavezanostjo IBM Lotusa k kontinuiteti nadgradenj na vsakih 12 do 18 mesecev. Nova različica prinaša pomembne novosti, saj vsebuje nova orodja za sodelovanje, ki izboljšajo učinkovitost sistemskih skrbnikov in razvijalcev programske opreme, hkrati pa uporabnikom omogočajo lažje upravljanje z veliko količino informacij in omogočajo še boljše sodelovanje delovnih skupin.

Poleg novosti v programski opremi Lotus Notes, je IBM optimiziral tudi delovanje strežniškega programa Domino. Po prvih preizkusih se je izkazalo, da Domino 7 zmore poganjati kar 50 odstotkov več uporabnikov po strežniku in zahteva približno 25 odstotka manj procesorske moči za obdelavo enake količine podatkov kot prejšnja različica.

“Nova različica je del strategije in ni nastala po načelu, počakajmo in vidimo kaj bo”, je dejal Mike Rhodin. Kot odgovor na razmere na trgu, je IBM pred dvema letoma predstavil pobudo za razvoj nove programske opreme IBM Workplace. Na trgu se je pokazala predvsem potreba po enotnem integriranem sistemu, ki je prirejen uporabnikovemu položaju znotraj organizacije in kontekstu poslovnega procesa. Programska oprema za učinkovito skupinsko sodelovanje IBM Workplace naj bi se kmalu združila z LotusNotes/Domino 7. Proces združevanja poteka pod imenom Hannover, več o projektu pa bo znano v začetku naslednjega leta.
“IBM je že 20 let vodilni razvijalec programske opreme za sodelovanje in naši uporabniki lahko pričakujejo nadaljni razvoj in novosti tudi v prihodnosti.” je še dodal Mike Rhodin.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

T-2 d.o.o

Verovškova ulica 64a, 1000 Ljubljana, Tel: 064 064 064
Za podjetja in domove je dostop do interneta v večini primerov bolj pomemben kot njihove druge podporne storitve. Praktično vsa podjetja potrebujejo internetni dostop za vsako delovno ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

ZEBRA SYSTEMS s.r.o.

Opavská 6230/29a, Češka, , Tel: +420 596 912 961
Kibernetska varnost oziroma dober varnostni načrt je ključen za zaščito vseh kategorij podatkov pred krajo, izgubo ali okvaro. Sem spadajo občutljivi podatki, osebno prepoznavni ... Več
Zlati partner

AUDIO BM d.o.o.

Italijanska ulica 8, 1000 Ljubljana, Tel: 059 044 055
Kot eden najpomembnejših čutov nam sposobnost sluha omogoča povezovanje in socializiranje s preostalim svetom. Najpomembneje pa je, da nas sluh poveže z ljudmi in omogoča komunikacijo ... Več