Računalništvo, telefonija
12.06.2020 20:00
Posodobljeno 9 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

IBM Cloud popelje vaše podjetje v prihodnost

.. Podjetja selijo svoje IT okolje v oblak, da bi dosegla konkurenčno prednost na trgu, bolje zadovoljila svoje stranke in zmanjšala stroške ..
IBM Cloud popelje vaše podjetje v prihodnost
IBM Cloud popelje vaše podjetje v prihodnost

IBM-ov javni oblak je zasnovan na odprtokodni platformi, kjer niste odvisni od proizvajalca virtualnega okolja, podprtega z najmočnejšo varnostjo v panogi, ki varuje vašo zasebnost in vaše podatke – vse v oblaku, ki je pripravljen rešiti kompleksna IT okolja.

IBM-ova vodilna infrastruktura podjetjem omogoča prilagajanje njihovim poslovnim potrebam. Izkoristite močne strežnike, ki vam jih ni treba vzdrževati, z nižjimi cenami in enostavno globalno širitvijo z več kot 60 podatkovnimi centri, ki so povezani z zelo varnim in hitrim omrežjem.

Migracija v Oblak

Migracija v oblak lahko pohitri vaše delovne procese, izboljša uspešnost in zmanjša delo za sistemske skrbnike. Če se niste odločili premakniti aplikacije v oblak, upoštevajte te prednosti:

Agilnost: Ponudite informacijske vire na zahtevo. Uporabnikom in poslovnim skupinam hitro ponudite tisto, kar potrebujejo, ne da bi jim bilo treba kupovati strojno opremo.

Razširljivost: Zakaj kupiti opremo, ki jo potem uporabimo samo v najbolj obremenjenih trenutkih? Ponudniki storitev v oblaku vam zaračunajo samo za vire, ki jih uporabljate, zato se lahko prilagodite nepričakovanim sunkom ali sezonskim vzorcem uporabe.

Enostavno vzdrževanje: Potiskanje posodobitev na posamezne računalnike, popravljanje strežnikov in zagotavljanje nove strojne opreme so drage in zamudne naloge. Osvobodite svoje skrbnike za IT, da delajo na večjih projektih in vzdrževanje infrastrukture prepustite ponudniku oblakov.

Varnost: Varnost fizičnega podatkovnega centra skupaj z najsodobnejšimi varnostnimi ukrepi za programsko opremo pomaga varovati vaše podatke. Dobite prožnost za upravljanje ravni varnosti in izbiro med različnimi varnostnimi možnostmi.

1. Digitalna varnost

Ključnega pomena je, da zaščitite svoje aplikacije pred digitalnim vdorom, še posebej, ker se vaši podatki prenašajo na oddaljene naprave. Večina javnih ponudnikov oblakov ima zmogljivosti za varnost in skladnost, ki presegajo to, kar lahko organizacije naredijo lokalno.

IBM Cloud na primer ponuja varnost v treh slojih: fizične, mrežne in programske opreme.

Ta večplastni pristop se izogne samo enemu neuspehu. Sistemi za zaznavanje in preprečevanje vdorov, ki razširijo meje do interneta, ustvarjajo oviro proti zunanjim grožnjam. Tehnologije šifriranja in zaščite, ki delujejo pod operacijskim sistemom, kot je Intel Trusted Execution Technology (Intel TXT) in Trusted Platform Module (TPM) pomagata zaščititi vaše podatke iz nepooblaščenega dostopa ali nedovoljenega posega tudi na ravni BIOS-a.

2. Varnost podatkov

Vzdrževanje strogih standardov o zasebnosti podatkov včasih zahteva dodatna zagotovila. Bring-your-own-key (BYOK) ponuja eno rešitev. Z BYOK ustvarjate, upravljate in shranjujete svoje šifrirne ključe. Ponudnik storitev v oblaku posreduje vaše ključe aplikaciji za šifriranje in dešifriranje podatkov za končne uporabnike, vendar nikoli nima neposrednega dostopa do ključev ali vaših podatkov. Ta pristop dodaja visoko raven varnosti in omejuje dostop do podatkov vašega podjetja.

Kako lahko zaščitite vsako aplikacijo v oblaku?

IBM Cloud ponuja Key Protect zagotavljanje šifriranje, ki ga upravlja stranka. V svojo aplikacijo uvozite lastne šifrirne ključe s ključem API Protect, da šifrirate in dešifrirate svoje podatke, ne da bi ključe izpostavili IBM-u. Ti ključi so FIPS 140-2 Level 2 in jih ob izbrisu nepreklicno uničite, kar zagotavlja, da so vaši podatki na strežniku varni.

Poleg zagotavljanja miru je nujna sestavina revizij CISO tudi ohranjanje popolnega nadzora nad šifrirnimi ključi. IBM Cloud uporablja tudi varnost / zaščito transportnega sloja Protokol Sockets Layer (TLS / SSL) za zaščito podatkov.


3. Orodja za preverjanje pristnosti

Ko vaša aplikacija ni več omejena na določeno napravo, postane nadzor nad dostopom še pomembnejši. Uporabnika morate znati natančno overiti, ne da bi opazno upočasnili potek dela. Dvofaktorska avtentikacija, ki uporablja fizično napravo (na primer avtentikacijsko aplikacijo ali ključ) in geslo, nepooblaščen dostop še oteži. Posamezni protokoli za prijavo omogočajo skupno identiteto, zato lahko uporabniki dostopajo do več mest z isto prijavo, ne da bi na vsakem mestu razkrili dejanske poverilnice identitete.


4. Omejitve dostopa

Prehod iz lokalnega IT okolja v oblak pomeni, da lahko vaši zaposleni oddaljeno dostopajo do vaših aplikacij in s tem povezanih podatkov. Čeprav so podatki varni na strežnikih v oblaku, boste morali okrepiti varnost, da zaščitite podatke na napravah od zaposlenih. Poleg izvajanja šifriranja, morate razmisliti o oblikovanju in uveljavljanju pravilnikov o tem, katere naprave lahko dostopajo do vaših oblačnih aplikacij. Omejevanje števila ljudi, ki lahko vstopijo v oblačno okolje na ravni skrbnikov, pomaga zmanjšati tveganje naključnih (ali zlonamernih) dejavnosti, ki vplivajo na podatke in aplikacije vseh.

Visoko usposobljeni lokalni partnerji podjetja Alterna distribucija, ki lahko odgovorijo na vsako vprašanje, povezano z IBM-ovimi oblačnimi storitvami in vam pomagajo pri optimalni izbiri novega načina poslovanja v IBM-ovem oblaku, so:

### TU DODAŠ LOGOTIPE (razen Alterne)


Prijavi napako v članku