Računalništvo, telefonija
11.10.2016 13:07
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Prevzemite nadzor nad sanjami

Naglavni trak iBand+ naj bi omogočil nadzor nad sanjami in pripomogel k izboljšanju kakovosti spanja.
Naglavni trak iBand+ naj bi omogočil nadzor nad sanjami in pripomogel k izboljšanju kakovosti spanja.

Na spletnem portalu KickStarter se je pojavila nadvse zanimiva naprava, ki spominja na naglavni trak, njena naloga pa je ljudem omogočiti nadzor nad svojimi sanjami. Gre za naglavni trak iBand+ (bit.ly/iBand-RN), ki naj bi poskrbel, da se uporabniki zavedajo svojih sanj, in sicer tako, da se ne zbudijo. Novost pri uporabniku zazna fazo spanja REM in sproži tako zvočno kot svetlobno stimulacijo, in sicer preko majhnih LED diod, ki se nahajajo tik nad očmi uporabnika.

Naglavni trak iBand+ naj bi pripomogel še k izboljšanju kakovosti spanja. Poleg tega ponuja možnost merjenja dolžine spanja, opravlja nadzor nad našim zdravjem in je opremljen s pametno budilko. Čeprav številni znanstveniki dvomijo, da bi uporabniki s pomočjo naglavnega traka iBand+ lahko dejansko prevzeli nadzor nad svojimi sanjami, je ta brez težav prepričal uporabnike spletnega portala KickStarter. Inovatorjem je namreč potreben zagonski denar uspelo zbrati že v nekaj dneh.

Naglavni trak iBand+ ni ravno poceni, saj je trenutno za vstopno različico treba odšteti kar 149 evrov, še pred kratkim pa ga je bilo mogoče kupiti za zgolj 129 evrov. Njegova množična proizvodnja naj bi se začela v juniju 2017, prvi kupci pa naj bi naglavni trak iBand+ prejeli že mesec dni kasneje.


Prijavi napako v članku