Prenosni računalniki
12.03.2018 10:07

Deli z drugimi:

Share

HyperDrive je enostavna rešitev za pomanjkljivost novejših MacBookov

HyperDrive je enostavna rešitev za pomanjkljivost novejših MacBookov
HyperDrive je enostavna rešitev za pomanjkljivost novejših MacBookov

Ko se tehnološki gigant Apple odloči za veliko spremembo, smo lahko 100-odstotno prepričani, da bo to občutila naša denarnica. Vse večje inovacije, ki jih je Apple vpeljal v svoje naprave v zadnjih nekaj letih, so dokazale ravno to in ena najbolj finančno obremenjujočih je zagotovo preskok na USB-C. Vsi modeli Applovih prenosnikov so dobili vhode USB-C, kar sicer ni nič narobe, morda bi si uporabniki želeli zgolj več časa za prilagajanje. Mnogo produktov še ni uspelo inkorporirati dotične tehnologije, ki je sicer več kot dobrodošla in to uporabnikom novih Applovih prenosnikov predstavlja ne malo preglavic.

Če recimo imamo 3-4 vhode USB-C, je to povsem dobolj za praktično vse uporabnike, ne glede na naš način uporabe prenosnika. Problem ni v številu vhodov, temveč je problem v tem, da moramo zdaj za vse, kar je recimo prejšnji MacBook Pro iz leta 2015 omogočal, kupiti posebne dodatke. Vzemimo za primer HDMI: pri modelu MacBook Pro iz leta 2015 je HDMI vhod bil vgrajen že v samo napravo, pri novejših Applovih prenosnikih pa moramo kupiti dodatek (nekaj podobnega kot na sliki), ki poskrbi za kompatibilnost HDMI-ja in USB-C vhoda.

Zgoraj opisani problem je zgolj eden v vrsti, ki se pojavijo, ko dejansko začnemo uporabljati napravo. Poleg tega je verjetno še večja težava v tem, da novejši prenosniki ne ponujajo več USB 2.0/USB 3.0 vhodov. Samo pomislimo, koliko naprav še vedno potrebuje dotične vhode in vse nam je lahko zelo hitro jasno – adapterji, polnilci itd.

Za največje Applove privržence je to seveda velik problem, kajti že tako ali tako so kupili enega najdražjih prenosnikov na trgu, sedaj pa jih čaka še dodaten vložek, od $20 do $50+, za adapterje, katerih prejšnji modeli niso potrebovali in so brez težav opravljali vse funkcije. Da pa ne bo izpadlo kot kritika Applu, ga seveda razumemo, kajti nekdo se je mroal prvi postaviti proti vsem tem najrazličnejšim vhodom. Zakaj? Naša raba bi v prihodnosti šla v nedogled, veliko čez mejo dejanske uporabnosti posameznih vhodov. USB-C tehnologija je superiorna v vsakem pogledu, kar pa še ne pomeni, da je njen razvoj in migracija na njo kakorkoli cenejši.

Torej, vsi tisti, ki se odločate za nakup najnovejših Applovih prenosnikov, bodite pripravljeni, da boste v žep segli še nekoliko globlje kot ste si verjetno sprva zamislili, saj boste skoraj zagotovo potrebovali dodatni adapter. Portal The Next Web svetuje nakup adapterja enega najbolj znanih proizvajalcev dodatkov Hyper.

Če ste pripravljeni sprejeti dejstvo, da bo ob vašem, sicer čudovitem Applovem prenosniku, stal še dodatek v obliki podolgovatega adapterja, potem je HyperDrive PRO prava izbira za vas. Kaj vse vam ponuja:

  • 2 USB-C vhoda (en 40GB/s, drugi 5GB/s)
  • 2 x USB 3.1
  • 4k HDMI
  • Mini DisplayPort
  • vhoda tako za SD kot microSD kartico

Uporaba HyperDrive PRO-ja je enostavna, saj ga lahko vedno, ko ga ne potrebujemo, enostavno izključimo iz prenosnika. Poveže se z dvema USB-C vhodoma, je zelo lahek in z njim brez težav potujemo, saj ga lahko spravimo v vsak žep.

Cena naprave je $119 v HyperShop-u na spletu. Če ste morda zgroženi nad to ceno vam lahko mirne vesti zagotovimo, da bi za posamezne adapterje za vse te vhode plačali precej več, poleg tega pa HyperDrive PRO omogoča različne vhode preko enega adapterja. Zagotovo gre za eno najlažjih rešitev in prikladnih rešitev, sami pa se morate odločiti, ali zares potrebujete vse to kar smo našteli zgoraj.

Vas zanima več iz te teme?
Apple prenosni računalniki

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

PROWEB SOLUTIONS, Sebastijan Jakomini s.p.

Potrčeva cesta 50, 2250 Ptuj, Tel: 041 739 655
Zlati partner

STRIM PLUS d.o.o.

Cesta dveh cesarjev 393, 1000 Ljubljana, Tel: 05 907 52 00
Strim plus d.o.o. sestavlja dinamična ekipa, ki se ukvarja s tremi segmenti poslovanja v prehodu od papirnate sedanjosti v digitalno prihodnost. Rešitve tiskanja Tiskanje ... Več

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407
Vsi si želimo, da naš računalnik čim dlje deluje hitro in brezhibno, še posebej ko govorimo za poslovne računalnike, ki hranijo veliko količino podatkov zaupne narave. Vsak ... Več

SRC d.o.o.

Tržaška cesta 116, 1000 Ljubljana, Tel: 01 600 70 00
So specialisti za poslovno informatiko. Dobavljajo, priklapljajo in povezujejo vašo računalniško opremo. Za vas konfigurirajo in integrirajo programsko opremo. Razvijajo informacijske ... Več