Računalništvo, telefonija
13.05.2009 13:30

Deli z drugimi:

Share

Hulu kot največji ponudnik filmov in televizijskih nadaljevank?

Je priljubljeni YouTube vendarle dobil dostojnega konkurenta?
Je priljubljeni YouTube vendarle dobil dostojnega konkurenta?

Projekt spletne storitve Hulu, ki je bil težak kar sto milijonov ameriških dolarjev, sta pred dobrim letom dni postavili na noge podjetji News Corporation in NBC Universal in danes že predstavlja neposredno konkurenco klasični televiziji in priljubljenemu YouTubu.

Spletna storitev Hulu, ki uporabnikom nudi dostop do bogate palete brezplačnega videa na zahtevo, utegne kaj kmalu postala največji ponudnik filmov in televizijskih nadaljevank na svetu, saj se je pričela »odpirati« mednarodni skupnosti. Spletno storitev Hulu sta namreč pred kratkim podprli še angleški družbi Digital Rights Group in Saavn (za indijski filmski raj Bollywood), ki naj bi na spletni portal kmalu prinesli bogato mednarodno vsebino.

Nova ponudba bo kakopak najprej na voljo le Američanom, nekoliko kasneje pa naj bi bila dosegljiva po celotni zemeljski obli. Za ogled videa na zahtevo na spletni strani Hulu zadošča le namenski predvajalnik, ki so ga pripravili programerji podjetja Adobe. Filmskih posnetkov seveda ni mogoče prenašati oziroma shranjevati na računalniške pomnilniške medije.


Prijavi napako v članku