Obvestila podjetij
15.03.2021 09:24
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei predstavil program, s katerim želi opolnomočiti ženske

Huawei je 8. marca, ob obeležitvi dneva žena, predstavilo nov program namenjen ženskim razvijalkam (HWD), s katerim želi še dodatno opolnomočiti ženske in jih spodbudit k ustvarjanju inovativnih aplikacij in orodij, ki spreminjajo svet.

V ta namen je Huawei udeleženkam programa ponudil nove priložnosti in platformo za karierni razvoj ter piljenje tehnoloških veščin. Huawei k sodelovanju vabi razvijalke s celega sveta, prijave pa so dostopne na Huaweievi uradni strani za razvijalce.

Kot poudarjajo pri Huaweiu, bi morali v digitalni dobi ženskam ponuditi več priložnosti in jim omogočiti dostop do ustreznih izobraževanj ter usposabljanj, s katerimi bodo lahko postale še bolj konkurenčne v digitalnem gospodarstvu. Dokazano je namreč, da tovrstne veščine spodbujajo družbeno vključenost v današnjem svetu.

To priložnosti je Chen Lifang, Huaweiev višji podpredsednik, pospremil z naslednjimi besedami: »Verjamemo, da bodo ženske gonilna sila tehnološke inovacije. Pri tem upamo, da jim bo naš novi program pomagal še bolje izkoristiti njihovo nadarjenost in edinstveno vrednost ter jim ponudil priložnosti, kjer bodo lahko pokazale svoje vodstvene sposobnosti. To bo pomagalo spremeniti svet na bolje.«

Program namenjen ženskim razvijalkam je sicer najnovejša pobuda Huaweia pri spodbujanju enakopravnosti spolov. Program bo udeleženkam zagotovil usposabljanje na področju tehnoloških inovacij in jim pomagal pri kariernem razvoju. Ponudil jim bo namreč priložnosti mreženja s strokovnjaki najsodobnejših tehnologij z različnih področij in sodelovanje pri različnih eksperimentih ter praktičnih vajah. Huawei želi s platformo ustvariti posebno skupnost za ženske razvijalke in organizirati vrsto spletnih dogodkov in srečanj v živo.

Naj bo dan žena poln sanjskega navdiha: Priznana umetnica Magda Górska za Huawei ustvarila simbolične kolaže

Ob dnevu žena pa je Huawei za uporabnike svojih naprav pripravil še eno presenečenje. V sodelovanju z mednarodno priznano umetnico Magdo Górsko je oblikoval vrsto simboličnih kolažev, s katerimi želijo ustvariti pozitivno razpoloženje in vsakogar popeljati v svet sanj ter mu pričarati prešeren nasmeh. Kolaži so narejeni s pametnim telefonom, vsak od njih pa na svoj način prikazuje sanje in spomine ter preživljanja prostega časa.

Sledite svojim sanjam

Dan žena je odlična priložnost, da za trenutek skočite v svet sanj in odpočijete svojo glavo. Serija kolažev namreč odpira vrata v svet najlepših misli in čustev. Slike Magde Górske so namreč intelektualno umetniško delo, ki spodbuja iskanje notranje harmonije. Posvečene so ženskim temam in simbolizirajo prosti čas v kontekstu sprostitve in sanj. Ta navdihujoča vsebina je na voljo vsem uporabnikom naprav Huawei v aplikaciji Teme v razdelku »Slike za ozadje« oziroma z vpisom besede »Morrow« v iskalnik aplikacije.

Idilična harmonija

Magda Górska je veliko ime v kreativni industriji, saj njena dela osvajajo srca uporabnikov interneta iz celega sveta. Razstave je imela v najbolj pomembnih svetovnih metropolah: New Yorku, Barceloni, Edinburgu in Varšavi. Njena umetniška dela so intelektualno spodbudna, saj izhajajo iz potrebe po postavljanju vprašanj o ustroju sveta in temeljnih vrednotah. Umetnica prikazuje harmonijo med naravo in ljudmi, zabavnne življenjske vzorce in dvome o dojemanju resničnosti. Zgodbe prikazuje v tehniki digitalnega kolaža in je prva umetnica na svetu, ki jih ustvarja s pametnim telefonom.

Opis kolažev

  1. Okoli sveta in nazaj: Predstavljajte si, da se vkrcate v balon in opravite na sanjsko potovanje.
  2. Ptice pomladi: Ko pride pomlad, je vse bolje.
  3. Ujemite trenutek: Vsak trenutek v življenju je dragocen, toda vedno se vredno potruditi ujeti najboljšega.
  4. Zmanjšajte napetost: Pride trenutek, ko se je najbolje za hipec ustaviti in sprostiti.
  5. Sanje o poletju: V spomin prikličite blaženost, ki jo občutite, kadar ste blizu morja. Dovolite fantaziji prosto pot.
  6. Obraz v soncu: Sončni dnevi so pred nami.
  7. Travnik v polnem sijaju: Pomlad je tu! Uležite se v mehko travo, preberite knjigo in pustite domišljiji prosto pot.
  8. Čuječnost vsak dan: Sprostite se, konec je, nič naj vas ne skrbi.
  9. Mavrica sanj: Ozrite se, priložnosti je veliko.
  10. Trdnost in moč: V vsaki ženski se skriva junaška bojevnica.

Kolaži, ustvarjeni v sodelovanju s Huaweiem, poudarjajo notranjo harmonijo žensk in odpirajo svet najlepših sanj. Najdete jih v aplikaciji Teme. Več del Magde Górske najdete na tej povezavi.

Vse, kar želite, na dosegu roke

Aplikacija Teme je na Huaweiveih telefonih, tudi najnovejšem Mate 40 Pro, že prednaložena. Še več zabavnih in koristnih pripomočkov pa lahko poiščete v eni od največjih trgovin z aplikacijami AppGallery in z vsestranskim iskalnikom Petal Search. Primerna sopotnika Huaweievih telefonov pa sta še pametna ura Watch GT 2 Pro in brezžične slušalke FreeBuds Pro.

Vas zanima več iz te teme?
Huawei telefoni Huawei

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem SIDERA d.o.o.
Za več informacij so vam na voljo pri SIDERA d.o.o.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Sidera logotip

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem SIDERA d.o.o.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku