Operacijski sistemi
06.03.2015 13:40
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Huawei in Google za naslednjo generacijo Nexus?

Huawei in Google za naslednjo generacijo Nexus?
Huawei in Google za naslednjo generacijo Nexus?

Vzporedno z največjim mobilnim dogodkom letošnjega leta, Mobile World Congress, so se pojavile govorice o novem partnerstvu med Googlom in kitajskim proizvajalcem Huawei. Po podjetjih Samsung, LG, HTC in Motorola je očitno napočil čas za novega proizvajalca Googlovih pametnih telefonov.

Blagovna znamka Nexus na trgu obstaja že od leta 2010 in predstavlja Googlovo neposredno vizijo izgleda in delovanja pametnega telefona. Oblikovanje, razvoj, trženje in potrebne podporne storitve se vse izvajajo pod okriljem Googla medtem ko samo proizvodnjo pametnih telefonov prevzemajo tuji partnerji. V primeru, da si želite najbolj pristne uporabniške izkušnje na operacijskem sistemu Android, je Nexus prva alternativa. Pred ostalimi boste tudi deležni boste posodobitev operacijskega sistema Android.


V tem trenutku se informacije še niso uradno potrdile vendar pa takšna odločitev Googla naj ne bi presenetila analitike. Huawei prihaja iz Kitajske, kjer v tem trenutku hitro rast beleži nov Googlov konkurent Xiaomi. Slednji med drugim uporablja operacijski sistem CyanogenMod podjetja Cyanogen. Svoje temelje prevzema od Androida ampak gre za tako radikalno spremenjeni operacijski sistem, da predstavlja resno grožnjo samemu Android OS. Xiaomi tako na primer ne ponuja nobenih Googlovih aplikacij, ki so ponavadi predhodno nameščene na pametne telefone ostalih ponudnikov. Android tako pridobiva konkurenco ravno zaradi odprtokodne narave operacijskega sistema in Google si želi zagotoviti prihodnjo rast deleža lastne različice operacijskega sistema Android.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku