Računalništvo, telefonija
23.04.2017 16:00

Deli z drugimi:

Share

HTC nam bo kmalu razkril svoj prvi stisljivi telefon

HTC nam bo kmalu razkril svoj prvi stisljivi telefon
HTC nam bo kmalu razkril svoj prvi stisljivi telefon

HTC je bil eden najboljših proizvajalcev Androidovih mobilnih telefonov na vsetu, sedaj pa o takšnih presežkih ne moremo govoriti več. HTC, da ne bo pomote, še vedno proizvaja solidne telefone, vendar ti še zdaleč ne dosežejo kvalitete izpred nekaj let, saj je HTC po nekaj ne ravno uspešnih poizkusih in nekaj letih finančnih težav, izgubil ogromno število svojih uporabnikov.

Kmalu bi lahko ta povprečnost in padec kvalitete postali preteklost, namreč HTC je naznanil datum prihoda novega HTC U. Objava podjetja na družbenem omrežju Twitter praktično popolnoma razkrije izgled telefona. Že res, da morda ne vidimo v notranjost naprave in ne moremo oceniti majhnih podrobnosti dizajna, vendar pa vseeno lahko vidimo zelo tanek profil novega HTC-jevega modela, prav tako pa dobimo namig, da bi HTC U lahko bil opremljen s stereo zvočniki (HTC se že od vsega začetka močno trudi pri izdelavi telefonov s kvalitetnim zvokom) – več kot dovolj informacij, da nam malce spodbudijo našo domišljijo in povečajo pričakovanja kajne?

Zadnje govorice kažejo, da naj bi HTC U bil opremljen s 13,97-centimetrskim QHD ekranom, procesorjem Qualcomm Snapdragon 835, 4/6 GB RAM-a, 64/128 GB pomnilniškega prostora, 12MP zadnjo kamero (možnost obstaja, da bo HTC U imel tudi 16MP sprednjo kamero) in 3.000 mAh baterijo.

Glede na zadnje informacije, je največja novost modela HTC U tehnologija “Edge Sense”, ki je v bistvu tehnologija, ki omogoča, da telefon prepozna pritisk ob straneh naprave. Uporabniki boste tako lahko upravljali s številnimi funkcijami in orodji telefona kar preko stiska same naprave. HTC U bo uradno predstavljen javnosti 16. maja.


Prijavi napako v članku