Telefoni
12.07.2017 14:36
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Ali na Hrvaškem nastaja novi Apple?

Pametni mobilni telefon Noa H10le je plod hrvaškega znanja.
Pametni mobilni telefon Noa H10le je plod hrvaškega znanja.

Hrvaško podjetje Hangar je uporabnike storitev mobilne telefonije prijetno presenetilo z novim pametnim mobilnim telefonom, ki poleg zmogljive strojne opreme ponuja dovršeno obliko. Tu gre za pametni mobilni telefon Noa H10le, ki v debelino meri zgolj 7,1 milimetra, ohišje pa je narejeno iz enotnega in kakovostnega aluminija. Poleg tega tehta le 152 gramov, na njem pa je nameščen mobilni operacijski sistem Android 7.1.1 Nougat z všečnim vmesnikom.

Strojna oprema pametnega mobilnega telefona Noa H10le (le – limited edition), nas ne po nikoli pustila na cedilu, saj obsega 10-jedrni procesor MTK Helio X27 frekvence 2,6 gigahercev, štiri gigabajte sistemskega pomnilnika in vgrajeni pomnilnik s 64 gigabajti prostora. Novost je zanimiva tudi za zajemanje fotografij in opravljanje videokonferenc, saj sta na voljo dve digitalni kameri ločljivosti 13 milijonov slikovnih točk in spletna kamera ločljivosti 13 milijonov točk. Za prikaz slik pa je na voljo zaslon s 14-centimetrsko (5,5-palčno) diagonalo ločljivosti 1.920 x 1.080 točk.

Dovolj dolgo avtonomijo delovanja pametnemu mobilnemu telefonu Noa H10le zagotavlja baterija zmogljivosti 3.800 miliamper ur, tu velja pa še omeniti podporo za dve telefonski kartici SIM ter hitremu mobilnemu omrežju 4G/LTE. Pametni mobilni telefon Noa H10le glede na strojno opremo niti ni pretirano drag, saj je vstopna različica na voljo za preračunanih 430 evrov.


Prijavi napako v članku