Računalništvo, telefonija
24.04.2007 14:33

Deli z drugimi:

Share

HP za obvladovanje stroškov in učinkovitosti tiskanja

HP je na dogodku s področja upodabljanja in tiskanja, namenjenega poslovnim uporabnikom, predstavil svojo ponudbo izdelkov in storitev, s katerimi je mogoče zmanjšati stroške, povezane s tiskanjem in z upodabljanjem v podjetjih, ter izboljšati storilnost končnih uporabnikov in strokovnjakov za informacijske tehnologije. HP je izpostavil tudi številne varnostne izzive, s katerimi se na področju tiskanja in upodabljanja srečujejo organizacije vseh velikosti.

HP na teh področjih ponuja številne storitve in rešitve, med katerimi je udeležencem dogodka podrobneje predstavil HP Total Print Management, ki vključuje inteligentne naprave, prilagodljive storitve in programsko opremo za upravljanje. Posebna pozornost je bila namenjena tudi skrbi za varnost, saj so tiskalniki in večnamenske naprave prav tako lahko tarča napadov. Ker so od njihovega delovanja odvisni mnogi delovni procesi, je treba okolje za tiskanje in upodabljanje ustrezno zavarovati.

HP Total Print Management
Podjetja težko ocenijo stroške svoje infrastrukture za tiskanje in upodabljanje. To je posledica dejstva, da je treba poleg stroškov nakupa tiskalnikov in drugih naprav, upoštevati še skrite stroške upravljanja, podpore, vzdrževanja in nedelovanja infrastrukture. Odgovor družbe HP na izzive na področju tiskanja je paket strojne in programske opreme ter storitev z imenom HP Total Print Management (TPM). Slednji informacijskim strokovnjakom v podjetjih pomaga identificirati stroške lastništva infrastrukture za upodabljanje in tiskanje ter zagotavlja njeno enostavnost, učinkovitost in prilagodljivost.

Med rešitvami, ki sestavljajo TPM, izstopajo tiskalniki HP LaserJet in HP Business InkJet, upravljalska platforma HP Web JetAdmin, notranji in zunanji tiskalniški strežniki HP JetDirect, univerzalni in premijski tiskalniški gonilniki ter ponudba različnih svetovalnih, podpornih, finančnih in upravljavskih storitev, kot so najem opreme in plačilo glede na porabo, storitve vzdrževanja, podaljšanje garancije, ocena stanja in druge.

Tiskalniki HP LaserJet in HP Business InkJet so večnamenske naprave, ki omogočajo učinkovito opravljanje vsakdanjih poslovnih opravil. Tovrstne naprave centralizirajo in povečujejo učinkovitost ključnih pisarniških opravil, kot so tiskanje, fotokopiranje, pošiljanje faksov in skeniranje. Večnamenske naprave zagotavljajo pravo ravnovesje med storilnostjo, zanesljivostjo in učinkovitostjo ter tako omogočajo zmanjševanje stroškov lastništva.

Upravljanje in storitve
HP Web JetAdmin je upravljavsko orodje, ki preko spleta omogoča popoln pregled nad procesi tiskanja v podjetju, ne glede na to, katere blagovne znamke tiskalnikov uporabljajo. HP Web JetAdmin zagotavlja popoln nadzor in možnost upravljanja s tiskalniki v podjetju.

Med pomembnimi inovacijami, ki sestavljajo TPM, je tudi uporabniku prijazna rešitev HP Universal Print Driver for Windows, ki deluje s skoraj vsemi omrežno povezanimi tiskalniškimi napravami HP LaserJet. Gonilnik samodejno prepozna posodobitve naprav HP, zaradi česar strokovnjakom za informacijske tehnologije ni več treba ročno posodabljati gonilnikov na vsaki napravi v omrežju. Pri mobilnih poslovnih uporabnikih univerzalni gonilnik odpravlja potrebo po iskanju in nameščanju gonilnikov v oddaljenih pisarnah, saj lahko na tiskalnikih LaserJet tiskajo takoj, ne glede na to, kje se nahajajo.

S storitvijo plačila glede na uporabo HP podjetjem ponuja možnost operativnega najema HP-jeve strojne opreme za zajemanje in tiskanje, podjetja pa plačujejo storitev glede na uporabo. Poleg najema HP podjetjem nudi celovito storitev oskrbe s potrošnim materialom, servisa opreme in spremljanja delovanja naprav za tiskanje ter spremljanje potreb po potrošnem materialu zanje. Tako velika kot mala in srednje velika podjetja lahko uporabljajo najnovejšo HP-jevo tehnologijo po ceni, ki odraža realno uporabo opreme za zajemanje in tiskanje.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SELECTIUM ADRIATICS d.o.o.

Letališka cesta 29c, 1000 Ljubljana, Tel: 01 543 88 88
Podjetje Selectium Adriatics d. o. o., ki v Sloveniji nastopa pod imenom Hewlett Packard Enterprise operated by Selectium, je lokalni zastopnik družbe Hewlett Packard Enterprise (HPE). ... Več
Srebrni partner

LESTRA d.o.o.

Vaška pot 17c, 1235 Radomlje, Tel: 01 563 60 60
Vodilni na področju trženja projektorjev – strokovno svetovanje, izposoja, montaža in servis Z več kot 30-letnimi izkušnjami in najboljšo izbiro projekcijske opreme za vas. V ... Več
Zlati partner

TP VISION

Ukmarjeva ulica 2, 1000 Ljubljana, Tel: 03 060 35 35

AVIOR d.o.o.

Tehnološki park 21, 1000 Ljubljana, Tel: 01 620 33 15
Avior d.o.o. z naprednimi tehnološkimi rešitvami in inovativnim pristopom premaguje ovire in odgovarja na izzive s področja telekomunikacij ter ostalih oblik povezovanja med ljudmi. ... Več