Prenosni računalniki
28.04.2014 22:15

Deli z drugimi:

Share

HP Slatebook 14: Prvi prenosni računalnik Android na platformi Tegra 4

Prenosnik HP Slatebook 14 naj bi z uporabo slušalk omogočal celo opravljanje telefonskih pogovorov preko mobilnega omrežja.
Prenosnik HP Slatebook 14 naj bi z uporabo slušalk omogočal celo opravljanje telefonskih pogovorov preko mobilnega omrežja.

Podjetje HP bo kmalu ponudilo v prodajo izjemno zanimivi prenosni računalnik Slatebook 14, ki bo opremljen z na dotik občutljivim zaslonom, zmogljivo platformo Nvidia Tegra 4 in mobilnim operacijskim sistemom Android. Novost bomo le stežka spregledali, saj bo opremljena z ohišjem v črno-rumeni kombinaciji. Strojna oprema novega prenosnika podjetja HP pa bo dovolj zmogljiva, da bomo lahko z njim opravljali tudi nekoliko zahtevnejše naloge.

Prenosni računalnik HP Slatebook 14 za preračunavanje podatkov uporablja štiri procesorske sredice Cortex-A15 CPU, najzahtevnejšim grafičnim vsebinam pa je kos kar 72-grafičnih jeder Nvidia GeForce. Za iztis slik je na voljo na dotik občutljiv zaslon s 14-palčno (35,6-centimetrsko) diagonalo ločljivosti 1.920 x 1.080 točk, preostala strojna oprema po obsega sistemski pomnilnik kapacitete dveh gigabajtov, brezžični povezavi Wi-Fi in Bluetooth, vgrajeni zvočniški sistem Beats Audio ter priključke HDMI in USB.

Ker bo na prenosnem računalniku HP Slatebook 14 nameščen mobilni operacijski sistem Android, bodo imeli uporabniki neposreden dostop do vseh aplikacij in iger na spletnem portalu Google Play. Tu naj bi bila na voljo še celo podpora za telefonsko kartico SIM, ki bo omogočala povezovanje v hitra mobilna omrežja. Podjetje HP naj bi novi prenosnik Slatebook 14 javnosti predstavilo še pred poletjem.

Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Prijavi napako v članku