Tablični računalniki
12.07.2013 13:22

Deli z drugimi:

Share

HP Slate 21: Gigantska tablica v vlogi namiznega računalnika

Tablični računalnik HP Slate 21 se v povezavi z brezžično tipkovnico in računalniško miško prelevi v čistokrvni namizni računalnik, ki je kos tudi najzahtevnejšim nalogam. Novost namreč temelji na osnovi platforme Nvidia Tegra 4 in mobilnega operacijskega sistema Android 4.2.2 Jelly Bean.
Tablični računalnik HP Slate 21 lahko zlahka nadomesti namizni računalnik!
Tablični računalnik HP Slate 21 lahko zlahka nadomesti namizni računalnik!

Podjetje HP je s pripravo gigantskega tabličnega računalnika Android dokazalo, da se ti več kot odlično znajdejo tudi v vlogi namiznih računalnikov. Novi tablični računalnik “vse-v-enem” računalniškega giganta je namreč opremljen z nadvse bogato strojno opremo, ki je kos tudi najzahtevnejšim nalogam in zlahka opravi celo z bogatimi grafičnimi vsebinami. Tablični računalnik HP Slate 21 temelji na osnovi platforme Nvidia Tegra 4 in podatke preračunava s procesorskimi sredicami ARM Cortex-A15 frekvence 1,8 gigahercev.

Tabličnemu računalniku “vse-v-enem” HP Slate 21 vsaj zlahka ne bo zmanjkalo moči, saj je opremljen še s sistemskim pomnilnikom kapacitete osmih gigabajtov. Piko na i daje še izjemno kakovostni na dotik občutljiv zaslon z 21,5-palčno diagonalo in ločljivostjo 1.920 x 1.080 slikovnih točk. Na vgrajenem pomnilniku je nameščen mobilni operacijski sistem Android 4.2.2 Jelly Bean, ki naj bi ga bilo mogoče še pred koncem leta nadgraditi na Android 5.0. Novost bo prinesla izboljšave na področju predvajanja večpredstavnostnih vsebin, boljšo uporabniško izkušnjo, sistem za enostavnejše nameščanje posodobitev operacijskega sistema in prenovljen sistem za upravljanje z električno energijo.

Tablica HP Slate 21 se v povezavi z brezžično tipkovnico in računalniško miško prelevi v čistokrvni namizni računalnik, kopica brezplačne in uporabne programske opreme pa je kakopak dosegljiva preko spletnega portala Google Play. Novost bo onkraj luže naprodaj že v drugi polovici julija, zanjo pa bo potrebno odšteti zgolj preračunanih 310 evrov.

Vas zanima več iz te teme?
HP tablični računalniki

Prijavi napako v članku