Računalništvo, telefonija
10.09.2008 09:28
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

HP predstavlja prvo virtualizacijsko rezino

Strežniška rezina HP ProLiant BL495c je prva na svetu, ki je izdelana posebej za gostovanje virtualnih strojev. Zagotavlja odlicno platformo za virtualizirana okolja, ki zahtevajo veliko pomnilnika, prostora za shranjevanje podatkov in omrežnih povezav za optimizacijo strežniške zmogljivosti.

HP ProLiant BL495c odpravlja ozka grla s povecevanjem hitrosti virtualnega strežnika, saj v primerjavi s konkurenco nudi dvojno kolicino pomnilnika, diskovne pogone SSD z bistveno nižjo porabo energije in do dvema dodatnima omrežnima povezavama Ethernet. Virtualizacijska rezina BL495c temelji na arhitekturi, ki zagotavlja 4 GB pomnilnika na virtualni stroj, in tako podpira najmanj 32 virtualnih strojev. Uporabniki, ki v ohišju c7000 uporabijo 16 strežniških rezin BL495c, lahko uporabljajo do 512 virtualnih strojev v primerjavi z 256 in 112, kolikor jih lahko nudijo najzmogljivejši konkurencni izdelki.

Manj potrebnega prostora v podatkovnih centrih

Prilagodljivost, ki jo zagotavlja na podrocjih shranjevanja podatkov, komunikacij in pomnilnika, uporabnikom omogoca sprošcanje prostora v ohišjih v podatkovnem centru, saj ni vec treba namešcati dvoprocesorskih namenskih strežnikov za gostovanje virtualnih strojev. Z združevanjem BL495c in omrežne tehnologije HP Virtual Connect lahko uporabniki hitro dodajo omrežne povezave in prostor za shranjevanje podatkov ter zmanjšajo stroške povezav do omrežij SAN do 65 odstotkov.

Znacilnosti

BL495c pospešuje vpeljavo in pove?uje zmogljivost virtualizacijskih strežnikov. Kljucne znacilnosti so:

” Šestnajst pomnilniških rež za nadgradnjo kapacitete do 128 GB – dvakrat vec kot Dell M605 ali IBM LS21.
” Podpira izredno hitre in zanesljive diskovne pogone SSD, ki porabijo manj energije – prva strežniška rezina podjetja HP, ki nudi to možnost.
” Razširitev diska do 1 TB na strežnik z vec shranjevalnimi možnostmi kot obicajne strežniške rezine.
” Vgrajena tehnologija iVirtualization za rešitve Citrix XenServer in VMware ESXi poenostavlja dolgotrajne namestitvene naloge in omogoca lažjo vzpostavitev virtualnih strežnikov. Rezina BL495c prav tako podpira virtualizacijski strežnik Microsoft Windows Server 2008 Hyper-V.
” Hitrejši pomnilnik in omrežni dostopi prek povezave Dual AMD Hypertransport – edina rezina na trgu s takimi zmogljivostmi.


Prijavi napako v članku