Računalništvo, telefonija
18.08.2016 12:09
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Vrhunski osebni računalnik za najzahtevnejše

HP Omen X je edinstveno oblikovan osebni računalnik, ki nima konkurence.
HP Omen X je edinstveno oblikovan osebni računalnik, ki nima konkurence.

Verjetno ni več skrivnost, da je letošnje leto postalo leto navidezne resničnosti, saj se na trgu pojavljajo napredni izdelki vseh pomembnejših tehnoloških podjetij. Ker večina rešitev za navidezno resničnost za delovanje potrebuje zmogljiv računalnik, so se pri podjetju HP odločili za pripravo tovrstnega računalnika. Pri novem osebnem računalniku HP Omen X bolj kot zmogljiva oprema navdušuje oblika ohišja, saj gre za edinstveno oblikovan osebni računalnik, ki nima konkurence.

Ohišje osebnega računalnika HP Omen X je namreč v obliki kocke črne barve z rdečimi trakovi, ki na mizi ali tleh »stoji« na ostrem robu, za podporo pa skrbita dve nožici. Poleg edinstvene oblike je bilo ohišje novosti načrtovano na način, da zagotavlja tudi boljše hlajenje, pri čemer novost za ta namen uporablja kombinacijo zračnega in vodnega hlajenja. To je ključno predvsem pri igranju računalniških iger in pri predvajanju vsebin za navidezno resničnost, saj zmogljiva strojna oprema pri polni obremenitvi proizvede kar precej odvečne toplote.

Strojna oprema osebnega računalnika HP Omen X nas ne bo pustila ne cedilu, saj je najzmogljivejši model opremljen s kar desetjedrnim Intelovim procesorjem Core i7 in dvema grafičnima karticama Nvidia GTX 1080 ali AMD Radeon F9 Fury X, medtem ko pri vstopni različici najdemo Intelov procesor Core i5. Za povezovanje je na voljo bogata paleta priključkov, kot so vmesnika USB-C, osem priključkov USB 3.0, trije priključki DisplayPort, en HDMI in seveda brezžični vmesniki.

Osebni računalnik HP Omen X zaradi edinstvene oblike in zmogljive strojne opreme pričakovano ni poceni. V predprodaji je namreč za vstopno različico potrebno odšteti kar 1.600 evrov, v redni prodaji pa bo cena vstopne različice narasla na 1.900 evrov. Pri tem velja omeniti, da je sicer mogoče kupiti tudi ohišje brez strojnih komponent. Zanj podjetje HP zahteva 530 evrov.


Prijavi napako v članku