Prenosni računalniki
25.05.2010 06:25

Deli z drugimi:

Share

HP odpoklical 54 tisoč litij-ionskih baterij prenosnih računalnikov

Kdaj bo Sony prenehal z izdelovanjem nevarnih baterij?
Kdaj bo Sony prenehal z izdelovanjem nevarnih baterij?

Litij-ionske baterije so vodilnim proizvajalcem prenosnih računalnikov vse od leta 2007 velik trn v peti, saj so jim že povzročile veliko preglavic in stroškov. Podjetja so bila zaradi napak v proizvodnji namreč primorana do sedaj preklicati na desetine milijonov baterij.

Kot vse kaže se bo zgodba z nekakovostnimi baterijami ponovila tudi v letošnjem letu, saj je pred kratkim ameriška komisija za varnost potrošniških izdelkov (Consumer Product Safety Commission) od podjetja HP zahtevala priklic kar 54 tisočih enot litij-ionskih baterij, ki so bile vgrajene v prenosnike Hewlett Packard in Compaq med avgustom 2007 in junijem 2008. Sporne baterije se namreč lahko pri polnjenju prekomerno segrejejo, zaradi česar lahko pride celo do vžiga ali eksplozije.

Čeprav so bile sporne baterije namenjene pretežno ameriškemu trgu, vam vseeno priporočamo da preverite, ali je morebiti baterija vašega prenosnika v seznamu odpoklicanih baterij. V kolikor je temu tako, potem bo podjetje HP na vašo zahtevo poskrbelo za povsem brezplačno zamenjavo baterije. V tem primeru vam seveda svetujemo nadaljnjo uporabo prenosnika brez vstavljene baterije. Več informacij o spornih baterijah pa je na voljo na spletni strani http://www.hp.com/support/BatteryReplacement.

Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Prijavi napako v članku