Triki in nasveti
02.11.2005 20:04
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hitro skrijmo Excelovo preglednico

Če ravnokar delamo z Excelovo razpredelnico, v kateri so občutljivi podatki, medtem ko v našo sobo vstopi nepovabljen gost, imamo več možnosti, kako hitro skriti to preglednico. Najpogostejši način je, da pomanjšamo Excel okno. Vendar bo to v primeru, da bo želel nepovabljeni gost z nami nekaj “poizkusiti” v Excelu, nerodno. Zato obstaja možnost, da odprto Excelovo okno skrijemo, tako da bo izgledalo, kot da datoteka sploh ni odprta v Excelu. To naredimo z ukazom Window > Hide (Okno > Skrij) ali hitreje s kombinacijo tipk Alt + W in nato H. Podobno naredimo, ko želimo preglednico zopet videti: Window > Unhide (Okno > Razkrij), Alt + W > U.
Kaj pa, če imamo preglednico skrito, nato pa pomotoma zapremo Excel? Program nas bo vprašal, če želimo shraniti spremembe.
Še to: ko ponovno odpremo Excel in naložimo datoteko z diska, bo videti, kot da je datoteka izginila. Toda brez skrbi – četudi naložimo datoteko z diska, se ta avtomatsko skrije, če je bila nazadnje ob zapiranju Excela skrita. Zato jo je pač potrebno odkriti in tako shraniti.


Prijavi napako v članku