Računalništvo, telefonija
17.03.2010 06:07
Posodobljeno 11 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Hitreje in ceneje do izgubljenega gesla z novim programom Elcomsoft Password Breaker

Elcomsoft Password Breaker je eno izmed najboljših orodij za iskanje izgubljenih gesel!
Elcomsoft Password Breaker je eno izmed najboljših orodij za iskanje izgubljenih gesel!

Podjetje ElcomSoft je predstavilo posodobitev programov družine Password Breaker, ki pozabljena gesla brezžičnih povezav Wi-Fi ter Applovih pametnih mobilnih telefonov iPhone in prenosnih večpredstavnostnih naprav iPod hitreje prikličejo s pomočjo grafičnih kartic AMD/ATI družine Radeon HD 5000.

Meritve z novim programom so pokazale, da lahko s pomočjo grafične zverine AMD/ATI Radeon HD 5970 gesla obnovimo do 20-krat hitreje kot z Intelovim štirijedrnim procesorjem Core i7-960 oziroma do dvakrat hitreje kot z grafičnimi karticami Tesla konkurenčnega podjetja Nvidia, za katere je potrebno v prosti prodaji odšteti okoli 10 tisoč dolarjev oziroma dobrih 7 tisoč evrov.

Elcomsoft iPhone Password Breaker je prvi komercialni program, ki koristi zmogljivost grafičnih kartic za obnovo pozabljenih gesel, s katerimi so zaščitene varnostne kopije podatkov Applovih pametnih mobilnih telefonov iPhone in prenosnih večpredstavnostnih naprav iPod. Za obnovo podatkov lahko uporabljamo tako grafične kartice AMD/ATI kot tudi Nvidia.

Programska oprema Elcomsoft Wireless Security Auditor pa je namenjena obnovitvi gesel brezžičnih povezav Wi-Fi, ki so zaščitene z algoritmi WPA in WPA2. Novinka podpira tudi zaporedno vezane grafične kartice, s čimer se hitrost iskanja izgubljenega gesla znatno poveča. Več informacij o zanimivih programskih izdelkih podjetja ElcomSoft je na voljo na strani http://www.elcomsoft.com/.


Prijavi napako v članku