Prenosni računalniki
20.02.2010 17:39

Deli z drugimi:

Share

Hewlett-Packard Slate z nižjo ceno kot Apple iPad

HP Slate bi lahko bil resen tekmec.
HP Slate bi lahko bil resen tekmec.

Na letošnjem sejmu Consumer Electronics Show v Las Vegasu je glavni šef Microsofta, Steve Ballmer, predstavil koncept tabličnega računalnika z imenom Slate, ki ga je sestavil Hewlett-Packard, Microsoft pa je s svojim operacijskim sistemom Windows 7 poskrbel za njegovo programsko opremo. Omenjeni tablčni računalnik bo, v kolikor pride do njegove proizvodnje, resen konkurent Applovemu izdelku iPad. Čeprav slednji nima tako visoke cene, pa naj bi imela osnovna verzija računalnika HP Slate s 3G-jem po nekaterih informacijah še nižjo ceno od 16 gigabajtne 3G različice iPada, ki znaša 629 dolarjev (457 evrov).

Kakšnih številčnejših informacij o strojni opremi tabličnega račaunalnika HP Slate sicer ni, a naj bi bila ta na precej podobni ravni, kot je pri iPadu. Špekulira se, da naj bi bil za pogon operacijskega sistema zadolžen procesor Intel Atom. Glede na to, da Windows 7 potrebuje vsaj 16 gigabajtov prostora na disku za namestitev, pa lahko HP Slate pričakujemo tud z 32 gigabajti prostora ali morda celo še več.

Nekateri viri tudi navajajo, da naj bi Microsoft še vedno razvijal svoj tablični računalnik Courier, ki bi še bolj popestril dogajanje na trgu tabličnih računalnikov. Gre za tablični računalnik z Windows 7 operacijskim sistemom, ki se lahko pohvali s kar dvema na dotik občutljivima zaslonoma. Če vas zanima več o njem, se odpravite na eno izmed naših preteklih novic.

Vas zanima več iz te teme?
HP prenosni računalniki

Prijavi napako v članku