Računalništvo, telefonija
28.06.2011 10:14

Deli z drugimi:

Share

Hekerska skupina LulzSec ima naslednika

Člani hekerske skupine Anonymous bodo nadaljevali delo legendarne skupine LulzSec .
Člani hekerske skupine Anonymous bodo nadaljevali delo legendarne skupine LulzSec .

Hekerska skupina Lulz Security (krajše LulzSec) je kar 50 dolgih dni povzročala sive lase najvidnejšim strokovnjakom na področju varovanja informacij. Križarski pohod največjih specialistov na področju vdiranja v računalniške sisteme je pustil močan pečat. Ti so namreč uspeli iz skrbno varovanih računalniških sistemov zasebnih in državnih ustanov izmakniti tako podatke zaupne narave kot osebne podatke.

Hekerska skupina Lulz Security je na kolena spravila korporacijo Sony, ameriški preiskovalni urad FBI in celo nedotakljivo ameriško obveščevalno agencijo CIA. Tu je najbolj zanimivo to, da hekerji napadov niso izvajali za pet minut slave. To so počeli predvsem z namenom, da bi v javnosti povzročili »vznemirjenje« in pokazali, kako velike korporacije in državne ustanove slabo skrbijo za varnost njihovih in strankinih podatkov.

Najvidnejši dosežek danes že bivše hekerske skupine LulzSec je bila motivacija drugih hekerjev in hekerskih skupin, da nadaljujejo njihovo delo. Za to se je zdaleč najbolj ogrela hekerska skupina Anonymous. Ta je namreč že napovedala, da bo nadaljevala delo skupine LulzSec. Njihovo namero so potrdili z objavo več kot 625 megabajtov podatkov o varnostnem orodju SENTINEL Security Utilities varnostne skupine Cyberterrorism Defense and Analysis Center. Poleg tega so objavili še številne dokumente, ki so jih predhodno izmaknili člani bivše hekerske skupine LulzSec in so povrh vsega že napovedali nove napade na izbrane zasebne in državne ustanove.


Prijavi napako v članku