Računalništvo, telefonija
28.06.2011 16:53

Deli z drugimi:

Share

Halcom pritegnil pozornost svetovne strokovne javnosti

Halcom_logo
Halcom_logo

Berg Insight, švedsko analitsko podjetje, je v svoji raziskavi ob bok podjetjem S1, Fundamo, Gemalto in MasterCard postavilo podjetje Halcom kot uspešnega regionalnega ponudnika platforme za mobilno plačevanje.

»Berg Insight je v raziskavi z naslovom »Mobile Money in Emerging Markets«, ki jo je objavila letos, večkrat navedla Halcom, kot vodilnega ponudnika plačilnih sistemov v osrednji in jugovzhodni Evropi« je povedala Jasna Želer iz Halcoma. V raziskavi je Halcom omenjen tako kot podjetje z bogatimi referencami na področju plačilnih sistemov in kot ponudnik varnega mobilnega plačevanja za storitev PlatiMo, ki jo je srbskemu trgu skupaj s štirimi največjimi srbskimi bankami predstavil mobilni operater Telenor Srbija.

Halcomova največja kompetenca je, da v omenjenem projektu ni nastopal samo v vlogi tehnološkega partnerja, temveč je s svojo aktivno vlogo pri vzpostavitvi poslovnega sodelovanja med posameznimi udeleženci v sistemu uspel vpeljati tako imenovani kolaboracijski model mobilnega plačevanja. Ta povezuje banke, mobilne operaterje in centralni klirinški procesor in po mnenju strokovnjakov predstavlja najboljši možen ekosistem za dolgoročen uspeh mobilnega plačevanja na določenem trgu.

Halcom je bil na podlagi uspešnega zaključka vpeljave mobilnega plačevanja na srbskem trgu v raziskavi predstavljen kot eden izmed redkih ponudnikov mobilnih finančnih storitev z bogato tradicijo v elektronskem bančništvu in medbančnih klirinških sistemih, kar daje težo pri uspešni uvedbi mobilnega plačevanja po kolaboracijskem modelu.

Rezultati omenjene raziskave kažejo tudi, da bo mobilni telefon prvi kanal za storitve elektronskega plačevanja za veliko večino ljudi na razvijajočih se trgih, kar je skladno s Halcomovo strategijo nadaljnje rasti, katere velik delež je povezan ravno z vpeljavo novih in kreativnih mobilnih finančnih storitev.

Članek je pripravljen v sodelovanju s partnerjem HALCOM d.d.
Za več informacij so vam na voljo pri HALCOM d.d.
Ob kontaktu povejte, da ste objavo zasledili v Računalniških novicah.

Želite biti obveščeni o novostih, ki jih pripravljamo s partnerjem HALCOM d.d.? Vpišite svoj e-mail in se prijavite na BREZPLAČNE e-novice, od katerih se lahko kadarkoli odjavite.Prijavi napako v članku