Računalništvo, telefonija
12.06.2019 08:00
Posodobljeno 2 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Greste kmalu na dopust? Zavarujte hišo s kamero

IP kamera HiLook IPC-B121H
IP kamera HiLook IPC-B121H

Bliža se čas poletnega oddiha in verjetno vam ni vseeno, kaj se medtem dogaja z vašo nepremičnino. Zdaj je pravi čas, da poskrbite za varnost. Že veste, kako malo je potrebno, da odidete na dopust sproščeni in brez skrbi? Potrebujete le kamero, da lahko kadarkoli in kjerkoli preverite, kaj se dogaja doma.

S kamerami lahko preprosto zavarujete dom in počitnikujete sproščeno, za to pa danes ni potrebnih na stotine evrov, saj je vrhunska tehnologija bolj dostopna kot kadarkoli. IP kamere HiLook največjega proizvajalca video nadzornih sistemov so zato prava rešitev.

Zunanja bullet kamera

IP kamera HiLook IPC-B121H se ponaša z ločljivostjo 2 milijonov slikovnih točk. Gre za bullet kamero (v obliki cevi). IPC-B121H se napaja prek etherneta (PoE) prek obstoječe podatkovne povezave. PoE omogoča, da prek enega kabla prenašate električno energijo in podatke. Napeljava novih električnih kablov je lahko draga in nepraktična, zato je to veliko preprostejša in cenejša rešitev.

Najvišja ločljivost IP kamere HiLook IPC-B121H je 1920 x 1080 slikovnih točk, posnela pa vam bo 25 sličic na sekundo. Nastavili boste lahko svetlost, kontrast, nasičenost in ostrino slike. In kar je zelo pomembno s praktičnega zornega kota – kamera podpira brskalnik Internet Explorer. Kaj se doma dogaja, ko vas ni, boste lahko nadzirali tudi s pomočjo brezplačne aplikacije za mobilne naprave s sistemoma Androin in Apple IOS.

Kamera je opremljena z vrsto inteligentnih funkcij, kot so zaznavanje gibanja, maskiranje za zasebnost in izravnava osvetlitve iz ozadja (da ne boste zaradi svetlega ozadja videli zgolj senc). Kamera vas lahko tudi obvesti ob nenadnem dogodku, kot sta na primer zaznavanje gibanja ali prekinjena povezava.

Omenjena kamera je težka 270 gramov in je dimenzij fi 70 mm x 186,3 mm. Ker je to zunanja kamera, je zelo pomembno, da je njeno območje delovanja od -30 do 60 stopinj Celzija. Odporna je na zunanje vplive do IP67 (popolna zaščita pred vdorom prahu in odpornost na popolno potopitev v vodo).

Te zanima več tehničnih lastnosti? Dobiš jih na tej povezavi: https://www.techtrade.si/ip-kamera-hilook-20mp-zunanja-poe-ipc-b121h-28mm-8001119, kjer lahko kamero tudi kupiš.

Zunanja kamera v obliki kupole

Kamere v obliki kupole so na prvi pogled manj očitne. Če si želite prav tega, je za vas IP Kamera HiLook IPC-D121H. Prav tako gre za zunanjo kamero, ki se napaja prek PoE. Tudi ločljivost si deli z zgoraj omenjeno – 2 milijona slikovnih točk.

Prav tako omogoča nastavitve svetlosti, kontrasta, nasičenosti in ostrine slike, podpira brskalnik Internet Explorer, za lažji nadzor pa je na voljo brezplačna aplikacija za mobilne naprave. Omogoča vrsto inteligentnih funkcij (zaznavanje gibanja, maskiranje za zasebnost, izravnava osvetlitve iz ozadja …) in sprožitev dogodka, če zazna gibanje ali je povezava prekinjena.

Prav tako je odporna na vodo (do IP67) in mehanske udarce (IK10), ki so navadno posledica vandalizma. Njene dimenzije so: fi 111 mm x 82,4 mm, težka pa je 400 gramov.

Več preberite na https://www.techtrade.si/ip-kamera-hilook-20mp-dome-zunanja-poe-ipc-d121h-28mm-8001117, kjer lahko kamero tudi kupite.


Prijavi napako v članku