Računalništvo, telefonija
20.10.2012 09:01

Deli z drugimi:

Share

GoPro Hero3: Digitalni kamkorder, kot ga še ni bilo

Digitalni kamkorder GoPro Hero 3 za razmeroma ugodno ceno ponuja veliko.
Digitalni kamkorder GoPro Hero 3 za razmeroma ugodno ceno ponuja veliko.

Digitalni kamkorderji podjetja GoPro so med adrenalinskimi odvisniki, ljubitelji športa in narave že dobro poznani. Njihovi izdelki se namreč lahko pobahajo z odpornostjo na padce, udarce in vodo ter so za nameček še cenovno nadvse dostopni. Nobena izjema ni niti njihov najnovejši kamkorder, ki sliši na ime GoPro Hero 3. Še več. Tretja generacija aparatov podjetja GoPro je celo za razred boljša.

Digitalni kamkorder GoPro Hero 3 je v primerjavi s predhodnikom kar za 30 odstotkov manjši in 25 odstotkov lažji. Kljub temu ponuja kar štirikrat višjo ločljivost zajemanja videoposnetkov in ima za nameček že vgrajen modul za brezžično povezovanje preko omrežja Wi-Fi. Najzmogljivejša različica kamkorderja GoPro Hero 3 Black Edition lahko zajema videe z ločljivostjo do 4K s povprečno frekvenco do največ 15 sličic na sekundo. Pri nižji ločljivosti se število sličic poveča. Pri ločljivosti 1080p število sličic znaša kar zavidljivih 60.

Nekoliko cenejša in manj zmogljiva je različica Silver Edition. Ta lahko zajema videoposnetke v ločljivosti 1080p s povprečno frekvenco »le« 30 sličic na sekundo. Z digitalnim kamkorderjem GoPro Hero 3 Silver Edition lahko zajemamo tudi fotografije, in sicer do ločljivosti 11 milijonov točk. Najcenejša različica GoPro Hero3 White Edition prav tako ponuja zajem videov v ločljivosti 1080p s povprečno frekvenco 30 sličic na sekundo, za fotografije pa je na voljo le pet milijonov točk.

Maloprodajne cene digitalnih kamkorderjev GoPro Hero 3 so nadvse ugodne. Za različico Black Edition je onkraj luže potrebno odšteti preračunanih 305 evrov. Ameriški trgovci različico Silver Edition vrednotijo na 230 evrov, White Edition pa na 150 evrov. Digitalni kamkorderji GoPro Hero 3 naj bi na Staro celino prispeli še letos.


Prijavi napako v članku