Računalništvo, telefonija
15.07.2013 09:12
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Googlova avtomobilska navigacija končno na voljo tudi v Sloveniji!

Nova mobilna različica kartografskega sistema Google Maps omogoča celo navigacijo po Sloveniji in to povsem brezplačno. Za ta namen potrebujemo le dostop do svetovnega spleta. Novi Google Maps je že na voljo tako za uporabnike mobilnih naprav Android kot iOS.
Prenovljeni mobilni kartografski sistem Google Maps omogoča celo navigacijo po Sloveniji!
Prenovljeni mobilni kartografski sistem Google Maps omogoča celo navigacijo po Sloveniji!

Podjetje Google je objavilo novo različico mobilne inačice kartografskega sistema Maps, ki bo razveselil predvsem slovenske uporabnike pametnih mobilnih telefonov ter tabličnih računalnikov Android in iOS. Novost namreč omogoča navigacijo po Sloveniji in to povsem brezplačno. Za uporabo novega kartografskega sistema potrebujemo le dostop do svetovnega spleta, saj izbranega območja vsaj zaenkrat še ni mogoče shraniti na vgrajeni pomnilnik mobilne naprave. Kljub temu je mobilni Google Maps po zagotovilih prvih slovenskih uporabnikov nadvse uporaben za potepanje po neznanih krajih.

Prenovljena različica mobilne programske opreme Google Maps skupno prinaša podporo za kar 17 novih držav v Aziji, Afriki in Južni Ameriki. Mnogi poznavalci so prepričani, da bo Google Maps kmalu lahko postal resna konkurenca vsem vodilnim ponudnikom navigacijskih sistemov, saj je računalniški gigant pred kratkim za preračunanih 800 milijonov evrov prevzel izraelsko podjetje Waze, ki se ukvarja z avtomobilsko navigacijo.

Prenovljeni Google Maps za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android je dosegljiv s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/OSvt9, uporabnikom Applovih mobilnih naprav pa na spletnem naslovu http://goo.gl/zPjZ2. Če boste pri nameščanju, nadgradnji ali uporabi novega mobilnega Googlovega kartografskega sistema naleteli na težave, se po pomoč seveda lahko kadarkoli obrnete na Forum Računalniških novic (http://goo.gl/bBIpG).


Prijavi napako v članku