Triki in nasveti
16.12.2021 09:30
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Novost v Google Zemljevidih – prikaz gneče

Se sprašujete, kakšna gneča je na posamezni lokaciji in bi se radi izognili možnosti prenosu COVID-19? Google Zemljevidi sedaj ponujajo nov prikaz v aplikaciji.

Morda ste že sami opazili novo funkcionalnost Googlovih Zemljevidov, ki je na voljo z najnovejšo posodobitvijo aplikacije za Android in iOS. Prikaz gneče je priročen, če greste po nakupih ali na primer nameravate obiskati praznično okrašeno središče mesta.

Funkcija je že omogočena na vseh telefonih in deluje v realnem času, tudi v Sloveniji.

Kako jo torej uporabiti? Vse, kar je potrebno narediti je, da odprete Google Zemljevide in na zemljevidu poiščete zelo obiskane točke (nakupovalni centri, središča mest …). Na zemljevidu se izpiše “Območje z gnečo”, ki je označeno z oranžno barvo in ga obdaja črtkana črta.

Ob posamezni lokaciji se ob kliku na ikono takoj izpiše stanje gneče in tudi graf, ki prikazuje obiskanost na določene dneve ob določeni uri (npr. v sredo ob 20. uri).

Novost prikazuje tudi zasedenost restavracij. Pri tem je potrebno v aplikaciji klikniti na ime gostilne in že se vam prikaže trenutna zasedenost.

Kako pa storitev deluje? Podatke prejema anonimno od uporabnikov Zemljevidov in s pomočjo algoritmov izračuna gnečo glede na uporabnike in glede na prostor (kvadratne metre). Preprosteje povedano, več kot je na enem mestu uporabnikov z naloženimi Zemljevidi, večja gneča bo prikazana.

Ker pa ima že skoraj vsak pametni telefon tudi naloženo aplikacijo Zemljevidi, je storitev zelo natančna.

Vas zanima več iz te teme?
Google Google Zemljevidi Covid-19

Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

REDOLJUB d.o.o.

Skladišče: Pot heroja Trtnika 45, 1261 Ljubljana - Dobrunje, Tel: 070 377 577
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več

Mauco d.o.o.

Zalog 2, 6230 Postojna, Tel: 068 642 605
V poslovnem svetu diverzifikacija pomeni razvejanje poslovanja na druge kategorije izdelkov, panoge ali trge. Diverzifikacija je pogosto zaščitna mreža pred izpadom dela v posamezni ... Več

CARPEDIEM d.o.o.

Soška cesta 17, 5250 Solkan, Tel: 05 330 00 50
Če ni na spletu, ne obstaja. To je vodilo potrošnikov, ko iščejo in se odločajo za nakup določenega izdelka ali storitev. Identiteta podjetja je neposredno povezana s spletno ... Več