Računalništvo, telefonija
26.03.2017 09:40
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google z novo aplikacijo za obdelavo fotografij

Google Assistant prihaja na Nougat in Marshmallow naprave
Google Assistant prihaja na Nougat in Marshmallow naprave

Pri Googlu so potrdili informacijo, da razvijajo novo aplikacijo za urejanj fotografij. Najnovejša aplikacija se tako pridružuje velikemu številu aplikacij, ki so namenjene urejanju fotografij vendar pa gre pričakovati, da bo aplikacija ponujala vsaj eno dodano vrednost. Slednja naj bi, po mnenju Googla, bila možnost skupinskega urejanja fotografij. To pomeni, da lahko uporabnik povabi prijatelje in skupaj z njimi ureja fotografije s pomočjo filtrov in ostalih orodij. Morebitna predstavitev nove aplikacije bi lahko bila Googe I/O razvijalski dogodek, ki se bo odvijal maja.

Ali bo omenjena aplikacija dosegla večji odziv na trgu je potrebno počakati. Razvoj še enega orodja za obdelavo fotografij se zdi nepotreben. To še posebej velja za fotografije saj so na trgu produkti s strani podjetij, ki se na to področje spoznajo veliko bolje kot Google. Samo podjetje Adobe ponuja s Photoshop Fix, Photoshop Mix in Lightroom tri aplikacije s katerimi se lahko lotite obdelave. Eno prednost seveda predstavlja platforma Android in s tem dostop do velikega števila uporabnikov. Googlove aplikacije, ki so predhodno nameščene na pametne telefone Android imajo tako večjo možnost, da jih uporabniki opazijo in hkrati začnejo uporabljati.

Pri Googlu so se v zadnjih letih pospešeno lotili razvoja mobilnih aplikacij. To še posebej velja za področje družebnih omrežij kjer v tem trenutku prevladujejo Facebook, Instagram ali Snapchat. Ne dolgo nazaj so tako pri Googlu predstavili aplikaciji Allo in Duo vendar pa se vsaj do sedaj še niso mogli pohvaliti z večjim številom uporabnikov. Kljub temu se razvojna dela na omenjenih dveh aplikacijah nadaljujejo. Razlog za to je preprost in se skriva v denarju oglaševalcev. Slednji se vse pogosteje in v višjih zneskih lotevajo oglaševanja na družbenih omrežij. S tem Google izgublja na pomembnem viru prihodkov in področje prepušča podjetjem kot je Facebook. Edino izjemo predstavlja YouTube, ki še naprej velja za glavno središče video posnetkov. A to je premalo, da bi si lahko pri Googlu privoščili počitek in družbena omrežja povsem pozabili.


Prijavi napako v članku