Računalništvo, telefonija
20.06.2020 07:40

Deli z drugimi:

Share

Google z novim družbenim omrežjem proti Pinterestu!

Google Keen naj bi poenostavil tako izdelavo kot iskanje vsebin.
Google Keen naj bi poenostavil tako izdelavo kot iskanje vsebin.

Družbeno omrežje Pinterest je med mnogimi uporabniki spleta dobro sprejeto. To namreč deluje kot oglasna tabla, na katero uporabniki pripenjajo kreativne in zanimive slike. Potencial te, lahko bi rekli kar navidezne table, je prepoznalo že veliko uporabnikov, zato ta postaja vse bolj zanimiv.

Zato ne preseneča, da je Googlov interni inkubator Area 120 predstavil novo družbeno omrežje imenovano Keen, ki temelji na tehnologijah, povezanih s strojnim učenjem in naj bi se lahko brez težav zoperstavilo Pinterestu. Uporabnik lahko preko nove storitve podjetja Google ureja in spremlja vsebino s pomočjo kombinacije strojnega učenja in namenskih urejevalnikov. To naj bi močno zmanjšalo čas iskanja in izdelava želene vsebine za objavo na družbenem omrežju.

Uporaba storitve Google Keen je enostavna. Uporabnik se prijavi s pomočjo Googlovega računa in izbere področja, ki ga zanimajo. Iskanje s pomočjo stojne ga učenja pa poteka tako, da če na primer uporabnik vpiše ključni besedi »usposabljanje psov«, sistem predlaga izraze, kot so tečaji za šolanje psov, knjige za vadbo psov, triki, ki se uporabljajo pri šolanju psov, in video posnetki, ki se ukvarjajo s šolanjem psov. Sistem se nato samodejno prilagaja željam in potrebam uporabnikov.

Novo družbeno omrežje Google Keen je na voljo na spletu (https://staykeen.com/landing) in kot aplikacija za mobilni operacijski sistem Android (https://play.google.com/store/apps/details?id=com.area120.keen&hl=en_US). Ker je novost šele ugledala luč sveta, ta še ni popolna, kar posledično pomeni, da ni še primerna za vsakodnevno uporabo. Izboljšave in nove možnosti pa naj bi bile na voljo že v naslednjih nekaj tednih.


Prijavi napako v članku