Računalništvo, telefonija
15.01.2015 13:41
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google Translate z odličnimi novim možnostmi!

Google Translate z odličnimi novim možnostmi!
Google Translate z odličnimi novim možnostmi!

Mobilna aplikacija Google Translate je med uporabniki pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov Android ter iOS zelo priljubljena, saj lahko z njo prevajamo tekstovna in glasovna sporočila v kar 60 svetovnih jezikih. Preveden tekst lahko za nameček predvajamo, kar seveda še dodatno olajšuje sporazumevanje v tujih državah. Priljubljena aplikacija Google Translate pa je bila pred kratkim deležna posodobitve, ki jo je naredila še bolj uporabno in zanimivo.

Nova različica mobilne programske opreme Google Translate sedaj omogoča uporabo digitalnega fotoaparata za zajem teksta v uporabniku nerazumljivem jeziku ter izvede prevod v skorajda realnem času in to brez potrebe po povezavi v svetovni splet. Za ta namen potrebujemo le ustrezen »jezikovni paket«, ki ga shranimo na pomnilnik pametnega mobilnega telefona ali tabličnega računalnika. Novost trenutno podpira prevode med angleškim, francoskim, nemškim, italijanskim, portugalskim, ruskim in španskim jezikom, preostale izbrane jezike pa naj bi Googlovi programerji postopoma dodajali v teku letošnjega leta.

Prenovljena programska oprema Google Translate se lahko pobaha še s hitrejšim prevajanjem ter hitrejšim in stabilnejšim delovanjem. Novi Google Translate za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android je na voljo za prenos na spletnem naslovu bit.ly/Google-Translate-And, za iOS pa na povezavi bit.ly/Google-Translate-iOS. V primeru težav pri »namestitvi« ali uporabi novosti se po pomoč in nasvete seveda lahko zatečete na forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku