Računalništvo, telefonija
02.10.2018 10:00
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Google s tabličnim računalnikom, ki poganja Windows?

Pri novem tabličnem računalniku Google bo uporabnik ob zagonu izbral bodisi Chrome OS bodisi Windows 10.
Pri novem tabličnem računalniku Google bo uporabnik ob zagonu izbral bodisi Chrome OS bodisi Windows 10.

Pred kratkim smo poročali, da bo Google pametna telefona Pixel 3 in Pixel 3 XL javnosti predstavil 9. oktobra letos, in sicer v okviru posebne konference. Ta se bo odvijala v ameriškem velemestu New York, nanjo pa bodo povabljeni le izbrani novinarji. Kot pa vse kaže, naj bi podjetje Google v okviru te konference predstavilo celo novo družino tabličnih računalnikov, ki naj pri predstavljala nekakšno logično nadaljevanje današnjih prenosnikov Pixelbook.

Nov tablični računalnik podjetja Google nastaja pod razvojno oznako Nocturne, njegova posebnost pa naj bi bila kar dva operacijska sistema, nameščena na vgrajenem pomnilniku. Uporabnik bo lahko izbiral tako med operacijskim sistemom Chrome OS kot Windows 10, kar naj bi dalo novosti kar precejšnjo prednost pred konkurenco. Uporabnik bo imel na voljo tudi namensko tipkovnico, ki so bo z magnetnim mehanizmom pritrdil na ohišje prenosnika. Ta bo seveda služila tudi kot pokrov zaslona, ki bo pričakovano občutljiv na dotik in bo podpiral digitalna peresa.

Strojna oprema prihajajočega tabličnega računalnika podjetja Google še ni bila razkrita, znano pa je, da bo zaslon novosti ponujal izris slik z ločljivostjo vsaj 2.400 x 1.600 slikovnih točk, v najboljšem primeru pa bi ta lahko znašala tudi 3.000 x 2.000 slikovnih točk. Več o novem tabličnem računalniku Chrome Nocturne pa bo znanega 9. oktobra letos, in sicer v okviru Google posebne konference, ki bo zagotovo zanimiva.


Prijavi napako v članku