Programska in razvojna orodja
28.02.2011 06:12

Deli z drugimi:

Share

Google s spremenjenim iskalnim algoritmom nad farme vsebin

Google bo do konca leta na ameriškem trgu predstavil lastno spletno knjigarno.
Google bo do konca leta na ameriškem trgu predstavil lastno spletno knjigarno.

Če veliko uporabljate spletni iskalnik Google ste verjetno opazili, da se na prvih staneh pojavljajo celo zadetki na spletne objave, ki nimajo prave vsebinske vrednosti. Glavni krivci za to so tako imenovane farme vsebin (ang. content farms). Te namreč ustvarjajo vsebine zgolj z namenom, da se spletne strani uvrščajo čim više v spletnih iskalnikih. Na ta račun spletne farme, kot so Yahoo Associated Content, AOL Seed, eHow in Answerbag, iz naslova spletnega oglaševanja seveda služijo mastne denarce.

Ker farme vsebin zmanjšujejo uporabno vrednost spletnih iskalnikov, se je podjetje Google odločilo za korenito prenovo algoritma svojega spletnega iskalnika, ki skrbi za razvrščanje rezultatov. Prenovljen iskalnik algoritem je bil zasnovan na način, da zmanjšuje pomembnost tistim spletnim stranem, ki ponujajo nizkokakovostno vsebino. S to potezo bo Google močno ohromil spletne farme, saj bodo te izgubile precejšen del oglaševalskega denarja. Po vsej verjetnosti bodo kmalu odšle v večna lovišča.

Sprememba v iskalnem algoritmu spletnega iskalnika Google zagotovo ne bo ostala neopažena. Ta bo namreč po prvih ocenah vplivala kar na 12 odstotkov spletnih strani. Tovrstnih sprememb naj bi bilo v bližnji prihodnosti še več. Podjetje Google naj bi namreč za boj proti farmam vsebin ustanovil celo poseben oddelek. Spremembo v iskalnem algoritmu spletnega iskalnika Google bodo najprej opazili ameriški spletni deskarji. Računalniški gigant bo prenovljeni iskalni algoritem postopno vpeljal po celem svetu.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku