Računalništvo, telefonija
30.11.2018 13:59

Deli z drugimi:

Share

Google s pametnimi očali Glass Enterprise Edition še ni rekel zadnje

Pametna očala Google Glass Enterprise Edition 2 naj bi bila precej zmogljivejša v primerjavi s trenutnim modelom.
Pametna očala Google Glass Enterprise Edition 2 naj bi bila precej zmogljivejša v primerjavi s trenutnim modelom.

Kljub temu, da se komercialna uporaba večpredstavnostnih očal Google Glass ni najbolj prijela, ta še vedno zanimajo marsikatere uporabnike na poslovnem področju. Zaradi tega inženirji podjetja Google s pospešenim tempom pripravljajo drugo generacijo pametnih očal Glass Enterprise Edition, ki naj bi bile na voljo za prodajo že na začetku naslednjega leta. Novost naj bi bila precej zmogljivejša v primerjavi s prvo generacijo, saj naj bi bila opremljena z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 710, ki ga trenutno zaradi odličnega razmerja med ceno in zmogljivostjo uporablja kar precej proizvajalcev pametnih mobilnih telefonov Android.

Uporaba mobilnega procesorja Qualcomm Snapdragon 710 bo pametnim očalom Google Glass Enterprise Edition 2 zagotavljala odlično računsko moč, kar bo posledično pomenilo precej boljšo uporabniško izkušnjo. Ka temu naj bi seveda veliko pripomogel tudi sistemski pomnilnik kapacitete kar treh gigabajtov. Na vgrajenem pomnilniku naj bi bil nameščen mobilni operacijski sistem Android 8.1 Oreo, kar nekoliko preseneča, saj Google vlaga kar precejšnja denarna sredstva za promocijo novejšega sistema Android 9.0 Pie.

Naj pri tem kot zanimivost še navedemo, da so pametna očala Google Glass Enterprise Edition prve generacije aktivno v uporabi v številnih priznanih podjetjih, kot so DHL, Volkswagen, Samsung e General Electric. Ker pa bo nova generacija tovrstnih očal opremljena z mobilnim procesorjem Qualcomm Snapdragon 710, tremi gigabajti sistemskega pomnilnika in spletno kamero ločljivosti osem milijonov slikovnih točk verjamemo, da se bo zanje odločilo še marsikatero vodilno podjetje, v bližnji prihodnosti pa bi lahko bile na voljo tudi nam.


Prijavi napako v članku